Gemeente Buren


Eerste paal Brede School Maurik-Oost
Brede School Maurik Artis Impression klein.JPG

Woensdag 28 januari boort wethouder Van der Donk om 11.00 uur de eerste paal voor de Brede School in Maurik-Oost.

Zij wordt hierbij geholpen door kinderen van OBS De Boogerd, PCBS De Hoeksteen, peuterspeelzalen Hummelhof en Nijntjes Hof en de buitenschoolse opvang. Bij deze feestelijke aangelegenheid zijn daarnaast vertegenwoordigers van de toekomstige gebruikers en het college van de gemeente Buren aanwezig.

Nu de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden vrijwel zijn voltooid, begint Thijssen Bouw met heien. Dit heien gebeurt niet met de reguliere betonnen heipalen en de daarmee gepaard gaande geluidsoverlast. Hier wordt gewerkt met zgn. avegaar of schroefmortelpaal: dit is een spiraalvormige boor met een holle buis. De avegaar wordt in de grond geboord. Daarna wordt beton door de holle buis de grond in gepompt en wordt de avegaar tegelijkertijd uit de grond getrokken. Het heiwerk duurt naar verwachting minder dan 5 werkdagen. Hierna gaat de aannemer verder met het maken van de funderingsbalken.

Toekomstige bewoners
De Brede School Maurik-Oost vormt de nieuwe huisvesting voor de openbare basisschool De Hoeksteen en de protestants-christelijke basisschool De Boogerd, de peuterspeelzalen Hummelhof en Nijntjeshof en de buitenschoolse opvang. Als alles volgens planning verloopt, wordt de Brede School in januari 2010 in gebruik genomen.