Ingezonden persbericht



Kick-off van project ff werken Nieuw West

Op woensdag 28 januari 2009 vindt van 14.30-17.30 uur de kick-off van het project ff werken Nieuw West plaats in The Colour Kitchen. Het werktraject wordt gestart met een gevarieerd programma met o.a. interviews met Freek Ossel, wethouder Werk en Inkomen gemeente Amsterdam, Achmed Baâdoud, portefeuillehouder Economie en Werkgelegenheid stadsdeel Osdorp en Wim Schreuders, directeur DWI.

Wat is ff werken?
ff werken Nieuw West is een initiatief van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) en Koers Nieuw West (KNW). Het is een werktraject met als doel de groep 'onzichtbare jongeren' in Nieuw West naar werk te begeleiden. Het werktraject richt zich op werkloze jongeren in Amsterdam Nieuw West die via de gangbare wervingskanalen niet worden 'gevonden'. Het gaat meestal om jongeren die geen diploma hebben, niet naar school gaan en niet direct de vaardigheden hebben om aan het werk te gaan. Met ff werken Nieuw West moet voorkomen worden dat deze jongeren tussen wal en schip vallen.

Hoe werkt het?
SagEnn werft de jongeren in samenspraak met jongerenorganisaties in Amsterdam Nieuw West. Geschikte kandidaten krijgen direct een arbeidsovereenkomst en gaan direct aan het werk bij SagEnn of andere werkgevers om werkervaring op te doen. Anderen worden eerst begeleid, gecoacht en getraind om op termijn aan het werk te kunnen. Uiteindelijk wordt de jongere geplaatst op een duurzame regulier baan.

Noot voor redacties/