Deelgemeente Charlois Rotterdam

Grote veiligheidsactie rond Zuidplein en in de Tarwewijk

Afgelopen vrijdagmiddag en avond is er rond het Zuidplein en in de Tarwewijk een grote veiligheidsactie gehouden. De resultaten.

Rondom het Zuidplein was er een grote RET-controle. Het Zuidpleinteam van de politie controleerde samen met de RET, Stadstoezicht, de zorgmakelaar en de vreemdelingenpolitie in totaal 9982 passagiers. Van hen bleken er 411 zwart te rijden.

Medewerkers van Stadstoezicht deelden 53 bekeuringen uit, onder meer voor wildplassen, fietsen over de stoep en roken op het perron. Ook zijn elf mensen bekeurd voor het gooien van afval op straat. De zorgmakelaar benaderde tien personen. Drie van hen zijn overgedragen aan de nachtopvang, drie aan een polikliniek, drie wilden niets met hem te maken hebben en één persoon had een eigen huis waar hij naar toeging.

Tarwewijk

Om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de Tarwewijk te vergroten en overlast te bestrijden is daarnaast vrijdagavond een grote controle gehouden in en om de Tarwewijk.

Hieraan deden Politie, de Belastingdienst, UWV, de Sociale Dienst, RET, cameratoezicht, Stadstoezicht, Eneco, de Voedsel- en Warenautoriteiten en BurgerBlauw mee. In totaal waren rond de 70 handhavers actief. Zij controleerden tussen twee uur 's middags en elf uur 's avonds op verkeersovertredingen maar ook werden horeca-inrichtingen en winkels aan een spiedende blik onderworpen. Vrijwilligers van BurgerBlauw Tarwewijk gingen samen met een politieagent de wijk in om te controleren op schoon, heel en veilig.

Bekeuringen

De politie rekte totaal 41 bekeuringen uit, onder meer voor rijden door een gesloten verklaring, geen voorrang geven, fout parkeren, geen gordel dragen en rijden in een auto met een verlopen APK-keuring. Ook werden in totaal 225 personen gefouilleerd, waarbij een boksbeugel en drie messen in beslag zijn genomen.

Van 4.091 automobilisten is de snelheid gemeten. 577 reden te hard en krijgen binnenkort de bekeuring in de bus. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Stadstoezicht deelde 23 parkeerboetes uit.

BurgerBlauw

De surveillerende vrijwilligers van BurgerBlauw meldden 64 aandachtspunten, zoals defecte portiekverlichting, te volle afvalcontainers, defecte parkeermeters, een fietswrak, open hekken en een dronken persoon.

Personeel van de Voedsel- en Warenauroriteiten bezocht diverse horecagelegenheden en gaven drie boetes van 300 euro voor het overtreden van het rookverbod en twee van 900 euro voor het overtreden van de hygiënemaatregelen.