Gemeente Kerkrade

Samenwerken aan energiebesparing

Op 19 januari jl. werd het nieuwe convenant energiebesparing 2009 -- 2011 ondertekend door wethouder Krewinkel van de gemeente Kerkrade, huurdersfederatie de Koepel en de woningcorporaties Hestia groep, Land van Rode, Wonen Heuvelsteden en Wonen Zuid regio Parkstad. Dit gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Bert Kersten van de Provincie Limburg.

Ondertekening van het convenant.

De deelnemendewoningcorporaties geven hiermee aan tot en met 2011 inspanningen te zullen leveren om extra energie te besparen. Het betreft zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Succesvolle samenwerking

Het eersteenergieconvenant tussen de genoemde partijen, dat gold van 2004 tot 2007, eindigde reeds bij de beste vier projecten van Nederland in de race om de Energietoekomsttrofee 2006 (de prijs van het ministerie van VROM voor energiezuinig wonen en werken).

De succesvolle samenwerking in de afgelopen jaren en het belang dat de partijen hechten aan de klimaatproblematiek vormen een goede basis om de samenwerking voort te zetten.

Meer dan besparing alleen

De partijen zijn het er over eens dat dit convenant echter veel verder gaat dan alleen energiebesparing. Wethouder Krewinkel geeft aan: `Dit convenant heeft een sterke sociale insteek. Energiebesparende maatregelen nemen betekent ook kosten besparen'. Ook zal de kennis die bij de projecten wordt opgedaan worden overgebracht aan onderwijsinstellingen in de regio. Bijzonder is bovendien de oprichting van een fonds waarmee werkzoekenden energiebesparende projecten kunnen gaan uitvoeren.

Door dit convenant voldoen de gemeente Kerkrade en de corporaties als één van de eersten in Nederland aan de doelstellingen zoals die in het landelijke Convenant Energiebesparing Corporatiesector worden gesteld.

Mevrouw Plag ontvangt van wethouder Krewinkel de eerste brochure Samen Energie Besparen.

Klik hier voor het convenant
energiebesparing.

Klik hier voor de folder "Samen energie besparen".

Publicatiedatum: 27 januari 2009