Gemeente Lochem


Gemeente helpt (ex) ondernemers met financiële problemen

Als starter of gevestigde ondernemer zet u zich volledig in voor uw eigen bedrijf. Toch zijn er perioden waarin u steun kan gebruiken. Door allerlei oorzaken kan een gezond bedrijf op korte tijd in financiële problemen geraken: de markt kan instorten of opdrachtgevers kunnen wegvallen. De gemeente Lochem wil deze ondernemers ondersteunen.

Om dit te kunnen doen maakt de gemeente gebruik van de diensten van het Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt (GROS). Het GROS is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Apeldoorn en Deventer. Dit steunpunt kan u helpen met begeleiding voor of na de start van uw onderneming, met een uitkering voor levensonderhoud of met een geldlening.

Soms lopen bedrijfsschulden hoog op. Deurwaarders, incassobureaus en advocaten dreigen met beslaglegging, openbare verkoop, ontruiming of zelfs een faillissement. De gemeente Lochem wil voorkomen dat gezonde ondernemingen door financiële problemen verdwijnen. Daarom maakt zij, naast het GROS, ook gebruik van de deskundigheid van het bedrijf Zuidweg & Partners Insolvente bemiddeling. Dit bedrijf biedt al jaren schuldhulpverlening aan ondernemers en zoekt naar een oplossing voor alle betrokken partijen. Belangrijk daarbij is het blijven voorzien in een eigen inkomen en beperking van de schade, zowel voor de ondernemer als de schuldeisers.

Regelingen voor starters en gevestigde ondernemers zijn wel aan voorwaarden verbonden. U kunt het beste eerst telefonisch contact opnemen met het GROS. Zij kijken dan of in uw geval een adviesgesprek volstaat of dat u toch beter een aanvraag indient.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met dhr. A. van Diesen van het GROS, bereikbaar van maandag t/m vrijdag via telefoonnummer 0570 693671 of kijk op de website van het GROS.