Gemeente Onderbanken


MEE verzorgt spreekuur in gemeentehuis Onderbanken

Sinds juni vorig jaar houdt MEE Zuid-Limburg spreekuur in het gemeentehuis van Onderbanken. MEE is een landelijke organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap of chronische ziekte. In Zuid-Limburg heeft MEE kantoren in Heerlen, Maastricht en Limbricht.

MEE logo

Informatie, advies en ondersteuning
MEE is geen afkorting maar staat voor het Nederlandse woord MEE. MEE kun je voor allerlei werkwoorden plaatsen, zoals MEEdoen, MEEdenken en MEEgaan. Dat is de visie van MEE: met de cliënt MEEdenken, MEEdoen en MEEgaan als dat nodig is. MEE werkt voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking, voor mensen met autisme en voor chronisch zieken.

Â

Bij MEE kun je terecht met vragen over leven met een beperking. Bijvoorbeeld âHoe kan ik zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen? â, of âWie kan er een keer met mijn zieke vader gaan wandelen?â tot âWelke mogelijkheden zijn er om te werken met mijn handicap? â. Maar ook voor tips over aangepaste vakantieadressen, studeren met een handicap of aangepast sporten.
MEE biedt ook ondersteuning. Dit kan variëren van hulp bij het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget tot adviezen in de opvoeding van gehandicapte kinderen. Jaarlijks organiseert MEE tal van cursussen en praatgroepen, bijvoorbeeld voor jongeren met een verstandelijke beperking of voor ouders van kinderen met autisme.

MEE is onafhankelijk en voor iedereen gratis, ongeacht inkomen. Je hebt ook geen verwijzing of indicatie nodig.

Â

MEE-spreekuur
Het spreekuur van MEE in het gemeentehuis van Onderbanken vindt gemiddeld twee keer per maand plaats.

Op de volgende data houdt MEE-spreekuur van 9.00 tot 12.00 uur:


- maandag 9 februari 2009

- maandag 16 februari 2009 Â

Â

- maandag 9 maart 2009Â

- maandag 23 maart 2009Â

Â

- maandag 6 april 2009Â

- maandag 27 april 2009 Â

Â

- maandag 11 mei 2009Â

- maandag 25 mei 2009Â

Â

- maandag 8 juni 2009Â

- maandag 22 juni 2009Â

Â


- maandag 6 juli 2009 Â

- maandag 13 juli 2009Â

Â

Inwoners van Onderbanken kunnen op deze dagen van 9 tot 12 uur bij de MEE-consulent terecht met vragen of voor advies. De vraag moet in relatie staan met een handicap of chronische ziekte.Â

Het is verstandig om vooraf een afspraak te maken, zodat de MEE-consulent beschikbaar is als u naar het gemeentehuis komt. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 045-5278735.Â

Â
Voor uw afspraak kunt zich bij de balie in de hal van het gemeentehuis melden.

Â

Samenwerking en meerwaarde
De werkzaamheden van MEE lijken goed aan te sluiten op de diensten die de gemeente biedt. De gemeente kijkt bijvoorbeeld of er hulpmiddelen nodig zijn op het gebied van vervoer of in de woning of regelt de aanvraag voor huishoudelijke hulp. Maar er kan meer nodig zijn. Mensen met een ziekte of handicap kunnen behoefte hebben aan een maatje die helpt bij het boodschappen doen, ze kunnen op zoek zijn naar een (aangepaste) vrijetijdsbesteding of ze hebben hulp nodig bij het krijgen van zorg. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De gemeente kan de vraag dan doorspelen naar de consulent van MEE. Uiteraard gebeurt dit alleen in overleg met de betrokkene(n).

Daarnaast kunnen MEE en de gemeente profiteren van elkaars kennis. De medewerkers van de gemeente zijn bij uitstek op de hoogte van voorzieningen en de hulp in het huishouden. MEE weet welke mogelijkheden er in Zuid-Limburg zijn voor mensen met een handicap als het gaat om wonen, werken, sporten, etc.

Â

Â

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over MEE op www.meezuidlimburg.nl.

Â