300.000 euro voor noodhulp Gazastrook 28 januari 2009, Den Haag - Unicef Nederland draagt 378.000 dollar (300.000 euro) bij aan de noodhulpactiviteiten van Unicef in de Gazastrook.

Unicef heeft in totaal om 20 miljoen dollar gevraagd (ruim 15 miljoen euro). Het bedrag is nodig voor de f inanciering van noodhulp aan vrouwen en kinderen in de Gazastrook. Het gaat om onder meer schoon water en medische hulp. Unicef geeft ook prioriteit aan de hervatting van het onderwijs en aan psychosociale hulpverlening aan kinderen die door het recente geweld getraumatiseerd zijn geraakt.

Sporten, spelen en leren In de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever steunt Unicef bovendien een twee jaar durend project, waarbij de nadruk ligt op sporten, spelen en leren. Alledrie zijn ze van onschatbare waarde voor kinderen die in conflictgebieden opgroeien. Onderwijs en ontspanning zorgen ervoor dat kinderen hun traumatische ervaringen beter verwerken en meer zelfvertrouwen krijgen.

Unicef Nederland steunt samen met het Italiaanse Unicef-comité dit project en zal deze week een eerste bijdrage van 350.000 euro doen. Het project maakt in de Gazastrook deel uit van de noodhulpactiviteiten.

Meer over het project 'Sporten, spelen en leren'