Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 28-01-2009

Reeks berovingen Oog in Al opgelost

UTRECHT Op 26 januari 2009 heeft de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving in de wijk Oog in Al in Utrecht. De verdachte is de vierde verdachte die voor deze reeks berovingen is aangehouden. De overige verdachten, allen jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, zijn de afgelopen weken aangehouden.

Op dinsdag 4 november 2008 werd een 22-jarige vrouw uit Utrecht op de Oude Leidseweg beroofd. Daarna volgden in drie weken tijd nog zeven berovingen in de wijk Oog in Al, onder andere op de Debussystraat, de Richard Wagnerlaan en de Mozartlaan.

Met één van de geroofde passen, van een gewelddadige beroving op de Mozartlaan op vrijdag 7 november, is een pintransactie gedaan. Een politieagent herkende een 16-jarige jongen uit Utrecht op camerabeelden van de bank, waarna de jongen op 8 december 2008 werd aangehouden. Bij de jongen thuis werden een gestolen scooter en scooteronderdelen aangetroffen. Hierna kwam de zaak aan het rollen. In januari 2009 heeft de recherche nog drie verdachten aangehouden. Met de aanhouding van de 17-jarige verdachte uit Utrecht op 26 januari 2009, denkt de politie alle verdachten van de berovingen te hebben aangehouden. Alle verdachten zijn verhoord en een aantal van hen heeft een bekennende verklaring afgelegd. De 18-jarige man zit in voorlopige hechtenis, de twee 16-jarige jongens hebben vast gezeten maar zijn inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van hun proces. De 17-jarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. Zodra de politie het dossier heeft afgerond, zal zij dit aan het openbaar ministerie overdragen.

Gestolen scooter

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een gestolen scooter in een box aangetroffen.

Na binnengekomen informatie kwam een melding binnen dat een gestolen scooter in een box zou staan op de Ibisdreef.

In de box werd inderdaad een gestolen scooter aangetroffen. Een 14-jarige jongen uit Utrecht is de vermoedelijke verdachte.

Hij zal verhoord worden.

Getrokken aan tas

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een vrouw slachtoffer van tasjesroof. Omstreeks 20.20 uur fietste een 42-jarige vrouw uit Utrecht over de Kennedylaan. Ze had haar tas achterop haar bagagedrage liggen. Plotseling werd deze tas gepakt door een onbekende. Omdat de tas goed vastzat kwam de vrouw ten val. De berover trok nog aan de tas maar kreeg deze niet los. Omdat andere getuigen begonnen te schreeuwen verdween de jongen. De politie heeft de zaak onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.