Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 28-01-2009

Scootercontrole, drie aanhoudingen

NIEUWEGEIN/HOUTEN De politie heeft op dinsdag 27 januari een scootercontrole op de Symfonielaan in Nieuwegein en Het Rond in Houten gehouden.

De controle werd gehouden van 13.30 uur tot 20.00 uur. In Nieuwegein werden 70 brom- en snorfietsen door motoragenten naar de controleplaats geleid, daarvan waren er 51 geheel in orde. Aan de overige 19 bestuurders werden 24 bekeuringen uitgeschreven: onder andere voor een te hoog vermogen (7), geen helm op (2), ondeugdelijke remmen (2) en geen spiegel (6).

In Houten werden 20 brom- en snorfietsers aan een controle onderworpen. Hier waren er vier niet in orde en werden er zeven bekeuringen uitgeschreven: onder andere voor: niet dragen helm (4) en niet verzekerd (1). Tevens werden op Het Rond tien fietsers bekeurd omdat hun voor en/of achterverlichting niet in orde was.

In Houten werd een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De fiets was in december 2008 in Amsterdam gestolen. Een 13-jarige jongen uit Houten werd eveneens aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Zijn 22-jarige broer bemoeide zich met de aanhouding. Hij weigerde op vordering van de agenten weg te gaan en beledigde een agent. Daarop werd ook hij aangehouden. Tegen de drie bovenstaande verdachten is proces-verbaal opgemaakt en de twee gestolen fietsen werden in beslag genomen.