Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 28-01-2009

Babbeltruc

WOERDEN Op dinsdag 27 januari kwamen een man en een vrouw met een smoesje binnen in een woning. Zij verdwenen met een geldbedrag.

Rond 16.00 uur kwam een 67-jarige man met zijn auto thuis bij zijn woning aan de Selma Lagerlofweg. Toen hij uit zijn auto stapte, werd hij in gebrekkig Nederlands aangesproken door een man. De man vertelde pech met zijn auto te hebben en de ANWB te willen bellen. De bewoner liep met de man naar de woning, waarop ook een vrouw naar hen toe kwam. Zij bleek bij de man te horen. De bewoner liet het tweetal zijn woning binnen en zocht het telefoonnummer van de ANWB op. Plotseling zei de man dat het niet meer nodig was en liepen hij en de vrouw weg. Even later zag de bewoner dat enkele honderden euros uit zijn portemonnee waren gestolen.

Signalementen:

Man met lichtgetinte huidskleur, Oost Europees (vermoedelijk Pools), tussne de 1.70-1.80 meter, 30-35 jaar, tenger postuur en zwart stekelhaar. Hij droeg een bruin suede jack en een zwarte broek;

Blanke vrouw, vermoedelijk Pools, 1.65-1.70 meter, normaal postuur en kort golvend donkerblond haar. Zij droeg een lichtkleurige tweed jas met een ruitmotief.

Aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van de Selma Lagerlofweg, mogelijk in combinatie met een auto, hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.