Politie Hollands Midden

Datum: 28 januari 2009

Voorhout Heterdaad aanhouding De politie heeft woensdag 28 januari rond 03.20 uur een 37 jarige Gouwenaar en een 32 jarige Boskoper op heterdaad aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Jacoba van Beierenhof en zagen licht branden bij de slagerij. Twee personen liepen rond in de winkel en doken achter de toonbank op het moment dat de agenten naar binnenkeken. Terwijl de politieauto voor de winkel stopte renden de twee mannen uit de expeditiestraat naast de winkel. De verdachte uit Gouda werd direct aangehouden. De Boskoper sloeg op de vlucht en rende weg in de richting van een braakliggend terrein aan de overkant. De verdachte sprong eerst over een sloot en rende het terrein op. Een agent zette de achtervolging in. De verdachte gooide onderweg een tasje weg met geld weg. Later bleek dat het geld afkomstig was van de bakkerij naast de slagerij waar de inbrekers ook zijn geweest. De inbrekers hadden een deur van de slagerij opengebroken om binnen te komen. Het pand werd grondig doorzocht waarbij ook de deur naar het kantoor met geweld werd opengebroken. De politie doet verder onderzoek.

Oegstgeest Kopstaartaanrijding Bij een kopstaartaanrijding op de Leidsestraatweg is dinsdag 27 januari rond 16.15 uur een 58 jarige vrouw uit Oegstgeest gewond geraakt. De vrouw reed tegen een voor haar afgeremde auto die bestuurd werd door een 23 jarige man uit Katwijk. Door de brandweer en ambulancepersoneel werd zij uit haar auto gehaald. Met onbekend letsel is zij overgebracht naar het LUMC.

Leiden Diefstal portemonnee bij babbeltruc Een 83 jarige vrouw uit Leiden is dinsdag 27 januari het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 17.50 uur belde een ongeveer 30 jarige man aan. Hij vertelde dat hij voor de woningbouwvereniging even in de woning moest zijn. Ondanks dat de vrouw daarvoor geen toestemming stond hij al binnen. Vervolgens vroeg hij de vrouw naar de pinpas en -code omdat hij die nodig had. De vrouw weigerde die af te geven. Op een gegeven moment zag hij kans de vrouw af te leiden en de portemonnee van haar te stelen. Zonder verdere opgaaf van reden vertrok hij weer. De vrouw deed aangifte. De politie doet onderzoek.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te checken.

Alphen a/d Rijn Boete voor onder invloed rijden Een 36 jarige in Nieuwkoop verblijvende man heeft een boete van 950 euro gekregen voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man dinsdag 27 januari rond 23.55 uur met zijn auto rijden op de Diamantstraat. Bij een nadere controle van hem bleek dat er sprake was van drankgebruik. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 665 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Omdat de man geen ingezetene is van Nederland volgde overleg met de officier van justitie. Er werd besloten om hem direct een boete op te leggen. Omdat hij die niet direct kon betalen moest hij zijn auto achterlaten.

Alphen a/d Rijn Politie onderzoekt mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 15 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn. Dinsdag 27 januari rond 21.20 uur werd hij op de Voorstraat met een ijzerenpijp geslagen door een onbekende man. Dit gebeurde toen de jongen met twee van zijn vrienden stenen in het water stonden te gooien om een daar brandende doos te doven. De jongen raakte door de aanval gewond aan hoofd en hand en werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bodegraven Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 64 jarige automobilist uit Bodegraven. Agenten zagen hem woensdag 28 januari rond 00.30 uur zonder licht rijden over de Goudseweg. Bij nadere controle stelde de politie vast dat de man te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 1070 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Ouderkerk a/d IJssel Medicijnen verloren Dinsdag 27 januari heeft een man uit Ouderkerk aan den IJssel medicijnen verloren. Het gaat om kalmeringstabletten van het merk Alprazolam. Door ondeskundig gebruik of gebruik door kinderen kan het gevaar opleveren voor de gezondheid. Het medicijn is vermoedelijk verloren op de route IJsseldijk tussen Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. De politie vraagt een ieder die het medicijn vindt om het af te geven bij het politiebureau of apotheek of te bellen met de politie in de Krimpenerwaard. Dit kan via 0900-8844.

----------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------