Gemeente Heemskerk


woensdag, 28 januari 2009

ReinUnie registreert minicontainers in Heemskerk

ReinUnie introduceert, in samenwerking met de gemeente Heemskerk, een registratiesysteem voor de groene en grijze minicontainer. Gebleken is dat de aangeboden aantallen niet meer overeenkomen met de aantallen die volgens de registratie geleegd moeten worden. In week 13 (23 maart) wordt de eerste minicontainer voorzien van een sticker.

Begin februari ontvangt daarom ieder huishouden in een laagbouwwoning binnen de gemeente Heemskerk een brief met antwoordkaart. De antwoordkaart hoeft alleen ingevuld en ingestuurd te worden als men naast de standaard grijze en groene minicontainer gebruik wenst te maken van een extra minicontainer. Op de antwoordkaart staat aangegeven hoe men in aanmerking kan komen voor deze extra minicontainer.

De verschillen in de aantallen zijn ontstaan doordat de minicontainer bijvoorbeeld is gestolen of doordat deze bij verhuizing onterecht is meegenomen. Door de minicontainer te voorzien van een sticker met een unieke code kan deze gekoppeld worden aan de woning waarbij deze hoort. ReinUnie zorgt ervoor dat de sticker op de juiste manier op de minicontainers wordt geplakt. De bewoner hoeft alleen de minicontainers op de betreffende stickerdag vóór 7.00 uur voor de woning of op de oprit van de woning te plaatsen. De minicontainer kan weer naar binnen als de sticker is geplakt.

ReinUnie
ReinUnie is onderdeel van HVCinzameling, waartoe ook HVCinzameling (Flevocollect) en HVCinzameling (HollandCollect) behoren. ReinUnie verzorgt voor de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen de inzameling en verwerking van huishoudelijke afvalstoffen. HVCinzameling is een businessunit van HVC en richt zich met haar activiteiten in hoofdzaak op het inzamelen van huishoudelijk afval, uitvoering van diverse reinigingstaken en advisering van de gemeenten.

HVC
HVC is het afvalenergiebedrijf van 55 gemeenten dat streeft naar een milieuverantwoord en innovatief afvalbeheer. Het verzorgingsgebied bestaat uit Noord-Holland, Flevoland, Smallingerland (Friesland) en zuidelijk Zuid-Holland. Afhankelijk van het soort afval - groente-, fruit- en tuinafval of (grof) huishoudelijk afval - wordt er voor de geschiktste verwerkingsvorm gekozen: scheiden, composteren of verbranden. De belangrijkste activiteiten zijn de inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en -scheiding te stimuleren.
---