Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Ruim tien tips na uitzending Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 28-1-2009 10:27:24

TERSCHUUR - De recherche in Barneveld, die de zware mishandeling onderzoekt van twee jongens eind oktober vorig jaar, heeft dinsdagavond 27 januari na de uitzending van Opsporing Verzocht ruim tien tips binnengekregen. Daarbij werden ook namen genoemd van mogelijke verdachten. De tips worden nog verder op bruikbaarheid onderzocht.

Op vrijdagavond 24 oktober 2008 waren de slachtoffers, een 20-jarige Barnevelder en diens even oude vriend uit Zwolle, in de McDonaldsvestiging aan de Zelderseweg in Terschuur, toen ze door een groepje mannen werden aangesproken. Vervolgens werd de Barnevelder zonder enige aanleiding tegen de grond geslagen. De Zwollenaar, die het slachtoffer wilde ontzetten, moest dat ook bekopen met enkele klappen. De Barnevelder liep bij de mishandeling, die door 3 mannen werd gepleegd, hersenletsel op.

Bewakingscamera's
In een uitzending van het Avro-programma Opsporing Verzocht werden beelden vertoond van bewakingscamera's in het fastfoodrestaurant. Daarop waren de daders duidelijk herkenbaar te zien. Naar aanleiding daarvan kwamen bij de politie een tiental reacties binnen waarbij enkele keren dezelfde namen werden genoemd van verdachten. Ook meldde zich een man die verklaarde bij het voorval betrokken te zijn geweest. Hij verbleef echter in het buitenland maar zegde toe aanstaande maandag bij de politie een verklaring over het gebeuren af te leggen. Alle tips worden nog verder op bruikbaarheid onderzocht. (08-148791)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---