Politie Gelderland-Zuid

Beloning voor tips over brandstichting

Beneden-Leeuwen, 27-01-2009 o De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de brandstichting in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 december vorig jaar in Beneden-Leeuwen. Omstreeks 00.30 uur die nacht werd melding gemaakt van brand in een pand aan het Dorpsplein. Een supermarkt, zonnestudio en diverse bovengelegen woningen raakten daarbij beschadigd. Dinsdag is bekend gemaakt dat een beloning wordt uitgeloofd voor tips die leiden tot de oplossing van deze zaak.

Uit het onderzoek van de technische recherche dat plaatsvond direct na de brand is vast komen te staan dat er sprake is van brandstichting. Daar is aangifte van gedaan en de Districtsrecherche van Tweestromenland heeft hier verder onderzoek naar ingesteld. Meerdere getuigen hebben inmiddels een verklaring afgelegd. Naar aanleiding van een getuigenoproep zijn enkele aanvullende reacties bij de politie binnengekomen. Deze tips worden onderzocht.

Beloningsadvertentie

Niet alleen de politie wil de zaak oplossen, ook de verzekeringsmaatschappij is daarbij gebaat. Zij heeft daarom dinsdag via enkele plaatselijke media bijgaande advertentie verspreid. Mensen die tips hebben of anderszins relevante informatie voor het politieonderzoek kunnen ook nog steeds hun informatie rechtstreeks kwijt aan het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844. Indien gewenst kan natuurlijk ook anoniem informatie worden doorgegeven via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op (0800) 7000. (08)

Laatst gewijzigd 27-01-2009 14:45 | © Regio Gelderland-Zuid |