Politie Groningen

Woensdag 28 januari 2009

Provincie Groningen, 28-01-2009

Groningen: dakloze man aangehouden voor huisvredebreuk

De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige dakloze man voor huisvredebreuk aangehouden. De agenten troffen de verdachte in een woning in de Bandoengstraat aan, terwijl zij wisten dat de man een ontzegging voor het betreffende pand had gekregen. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De bewoner, een 42-jarige Stadjer, had de toegang aan de verdachte toegezegd. De dakloze man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: man gewond na val met racemotor

Een 41-jarige man uit Bedum is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Van Speykstraat. De Bedumer was met een racemotor onderuit gegaan. Hierbij liep hij hoofd- en schouderletsel op. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor bleek niet te zijn voorzien van een kenteken, verzekering en verlichting. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de motor. Het voertuig werd in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Baflo: man rijdt met auto in sloot

Een 37-jarige man uit Lauwerzijl is dinsdagavond met zijn auto op de Eenrumerweg in een sloot gereden. De man verloor in een bocht naar links de controle over het stuur. Hij reed vervolgens in de sloot. De bestuurder zat vast in zijn gordel en kon zelf niet loskomen. De brandweer kon de 37-jarige uit zijn benarde positie bevrijden. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar bleek dat de Lauwerzijlster geen letsel had overgehouden aan het ongeval. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Stadskanaal: met wisseltruc getild

Een winkelier aan het Europaplein in Stadskanaal werd dinsdagmiddag de dupe van een wisseltruc. Twee mannen vroegen de winkelier of hij 60 bankbiljetten van vijf euro wilde omwisselen voor grotere biljetten. Nadat aan het verzoek was voldaan en de mannen waren vertrokken, werd de verkoper duidelijk dat hij geen 60 maar in plaats daarvan 35 briefjes van vijf euro had gekregen. De mannen zijn mogelijk ook in andere winkels actief geweest. De politie doet onderzoek.

Veendam: bedrijfsauto gestolen

Een tot nu toe onbekende ging er dinsdagmorgen op de Kerkstraat in Veendam met een bedrijfswagen vandoor. Terwijl medewerkers van het sloopbedrijf bij een pand aan het werk waren, stapte een man achter het stuur waarna het lukte om er met de gele bestelauto vandoor te gaan. Een zoekactie van de politie had geen succes.

Stadskanaal: scholier aangehouden

Een 17-jarige scholier werd dinsdagmorgen bij zijn school aan de Frankrijklaan in Stadskanaal door de politie aangehouden. De knaap had kort ervoor temidden van medeleerlingen op het schoolplein twee stadswachten toegeschreeuwd dat zij homos waren. Een van de stadswachten deed aangifte van belediging. De 17-jarige zei in het verhoor dat hij spijt van zijn gedrag had. Hij had bij zijn mede-leerlingen willen opvallen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Warffum: hennepkwekerij in woning

De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Molemastraat in Warffum. In de op zolder ondergebrachte plantage stonden 101 stekken op kweek. Op een slaapkamer hing een eerdere kleine oogst te drogen. De plantjes, toppen en apparatuur werden vernietigd. De 45-jarige bewoner meldde zich uit eigen beweging bij een politiebureau toen hij doorkreeg dat de politie bij hem thuis was. Volgens de man waren de soft-drugs voor eigen medisch gebruik. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.