Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Installatie Kees Steeman als wethouder in Osdorp

28 januari 2009
Tijdens de deelraadsvergadering van Osdorp is Kees Steeman van GroenLinks op 27 januari geïnstalleerd als wethouder voor het stadsdeel.

Steeman volgt hiermee de eind vorig jaar afgetreden wethouder Wouter Looman op. In de jaren negentig was Steeman actief als bestuurder in stadsdeel de Baarsjes.

"Osdorp is blij met de ervaren bestuurder en kijkt uit naar een productieve samenwerking om de laatste fase van het programakkoord uit te voeren", aldus stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling.

Bestuur Osdorp weer compleet

Met de installatie van Kees Steeman is het bestuur in Osdorp weer compleet. GroenLinks kwam na het aftreden van Looman met Steeman als kandidaat. De deelraad reageerde positief en de installatie is inmiddels een feit. Steeman was in de jaren 1990 tot 1998 voor GroenLinks actief in stadsdeel de Baarsjes, onder meer als fractievoorzitter en als stadsdeelwethouder. Na zijn bestuurlijke periode is Steeman werkzaam geweest bij de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer en sinds 2002 werkt hij in stadsdeel Amsterdam-Noord.

Welke portefeuille

Kees Steeman neemt de portefeuille van zijn voorganger over, met daarin onder meer Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Vervoer, Landelijk gebied en Participatie.

Steeman: "Ik vind het belangrijk dat GroenLinks vertegenwoordigd blijft in het bestuur van Osdorp. Er gebeuren hier mooie en goede dingen en daar wil GroenLinks aan mee blijven werken. Het gaat hier niet om mijn persoonlijke ambitie, maar om de bestuurlijke diversiteit in het stadsdeel te behouden."

Steeman maakt vanaf 28 januari voluit deel uit van het dagelijks bestuur.