Gemeente Doetinchem

Persbericht, 28 januari 2009

Kunststof brengt u naar de gemeentewerf

Vanaf deze week kunt u uw kunststofverpakkingen brengen naar het afvalbrengpunt van de gemeente Doetinchem. Dit is besloten naar aanleiding van een besluit tussen het bedrijfsleven en de overheid over het hergebruik van kunststofafval.

Het Ministerie van VROM, het verpakkende bedrijfsleven en de vereniging van Nederlandse Gemeenten willen in 2009 38% en in 2012 42% van alle drankverpakkingen en overige kunststoffen laten hergebruiken. Hiervoor is gescheiden inzameling van kunststofverpakkingen noodzakelijk.

Minicontainers
Bij kunststofverpakkingen kunt u naast kunststofflacons als frisdrankflessen ook denken aan boterkuipjes, folies (geen landbouwplastic), etc. De gemeente Doetinchem zamelt op dit moment in met minicontainers met een gemechaniseerde huisvuilauto. Hiervoor hebben de bewoners drie containers tot hun beschikking; een voor restafval, een voor GFT en een voor papier. De gemechaniseerde huisvuilauto is niet geschikt voor de inzameling van kunststoffen omdat tijdens de inzameling het kunststofafval zodanig wordt vermalen en geperst, dat het achteraf niet meer te scheiden is. Een extra mincontainer is daarnaast voor de meeste huishoudens niet wenselijk. Om deze reden heeft de gemeente Doetinchem besloten een eenvoudig brengsysteem te starten, waarbij men zakken kunststofafval kan brengen naar de gemeentewerf aan de Kajuitstraat.