Gemeente Enschede

Marianne Yvonne Neijhuis en Daaf Zwiers winnaars

Galerie Werkplein Enschede

Marianne Yvonne Neijhuis en Daaf Zwiers zijn de twee winnaars van Galerie Werkplein Enschede. Marianne heeft een weekend naar Berlijn gewonnen, mogelijk gemaakt door Westbound Travel en Werkplein Enschede. Daaf Zwiers heeft een jaarlidmaatschap voor Vrienden van het museum uit handen van Lisette Pelsers ontvangen.

Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen, Benno Hermelink, vestigingsmanager Werkplein en Lisette Pelsers, directeur Rijksmuseum Twenthe hebben in Werkplein Enschede onder grote belangstelling de twee winnaars van Galerie Werkplein bekendgemaakt.

Neijhuis' stadsgezichten van Enschede
Marianne Yvonne Neijhuis kreeg uit handen van Lisette Pelsers een cheque overhandigd. In samenwerking met Westbound Travel heeft zij een verzorgd weekend naar Berlijn gewonnen. De jury gaf aan: "Marianne heeft herkenbare Enschedese kunst. Pathmos, Stadhuis, Casino, Klokkenpas, Concordia, Zevende hemel enz. Zij heeft een kleurrijke, eigenzinnige, onverwachte manier van schilderen. Haar schilderijen en lijsten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. En Marianne doet er alles aan om met haar talent, waaronder het creëren van schilderijen, uit de bijstand te komen. Zij exposeert op veel plaatsen in Twente."

Daaf Zwiers
"Hij exposeert diverse schilderijen, tekeningen maar ook het speciaal voor het Werkplein gemaakte object `Hout werkt'. Hij heeft een veelzijdige kunstinbreng. Olieverf, houtobjecten en tekeningen maakt hij allemaal. Hij heeft een veelzijdige manier van schilderen. Hij heeft tijdens zijn expositie in het Werkplein veel stukken aangeleverd. Zijn exposities zijn met veel zorg ingericht en zijn kunst is met passie gemaakt", zoals de jury aangeeft.

Vervolg expositie
Vanaf de start is er veel belangstelling geweest voor de expositie. Zelfs zo veel dat Werkplein Enschede besloten heeft om ook dit jaar met Galerie Werkplein door te gaan. Hierdoor krijgt men alsnog de kans om te laten zien wat men kan en de naamsbekendheid te vergroten. Geef talent ruim baan in de vorm van collages, schilderijen, tekeningen of foto's. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gerard Berndsen. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 08.00 - 15.00 uur op telefoonnummer 053-7508106 of per e-mail gerard.berndsen@uwv.nl

090128_foto_winnaar_galerie1.JPG

Wethouder Myra Koomen feliciteert Marianne Yvonne Neijhuis

090128_foto_winnaar_galerie2.JPG

De gelukkige winnaars Marianne Yvonne Neijhuis (l) en Daaf Zwiers samen met Lisette Pelsers (midden)

De foto's zijn gemaakt door Alex van Oostrum.

Geplaatst: 28 januari 2009.

28 januari 2009