Gemeente Coevorden

Raadsleden willen inwoners beter bedienen met folder over gemeenteraad

Wat doet de gemeenteraad eigenlijk en wat kan de raad voor u betekenen? Dat zijn vragen die aan bod komen in de nieuwe folder over de gemeenteraad van Coevorden. De folder is gratis en wordt op verzoek tijdens bijeenkomsten van de gemeenteraad, zoals raadsvergaderingen, uitgedeeld. Ook is de folder te bestellen.

Veel mensen weten niet goed wat de gemeenteraad doet en wat het raadswerk inhoudt. De gemeenteraad neemt de beslissingen als het gaat om belangrijke gemeentelijke zaken die in het belang zijn van alle inwoners. Zo stelt de raad de jaarlijkse begroting vast en geeft daarmee ook de ruimte aan waarbinnen de gemeente uitgaven kan doen. De raad bepaalt de hoofdlijnen van het beleid, vertegenwoordigt alle inwoners van de gemeente en controleert het dagelijks bestuur (college van burgemeester en wethouders). De gemeenteraad vergadert tien keer per jaar, op de tweede dinsdag van de maand in scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden.

Folder
In de folder over de gemeenteraad staat onder meer informatie over de gemeenteraad, over raadsvergaderingen en over het spreekrecht voor burgers. Ook vertellen de fractievoorzitters de belangrijkste speerpunten van hun partij en staan alle adressen en telefoonnummers van de raadsleden in de folder. Neem gerust contact met hen op want ze staan inwoners graag te woord over het raadswerk. De gemeenteraad hoopt met de folder inwoners beter te bedienen zodat ze zich meer betrokken voelen bij de gemeenteraad.

Bestellen
De folder wordt op verzoek uitgedeeld tijdens bijeenkomsten van de raad, maar is ook gratis te bestellen. U kunt hiervoor contact opnemen met de griffier (Bert Kunnen) via tel.: 0524-598512, of e-mail: bkunnen@coevorden.nl. Bezoekadres: Aleida Kramersingel 4, Coevorden.