Politie Gelderland-Zuid

Uitslaande brand in bedrijfspand

Tiel, 28-01-2009 o Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een leegstaand bedrijfspand aan de Hertog Arnoldstraat. Aangezien het bleek te gaan om een oud pand werd rekening gehouden met het feit dat er mogelijk asbest zou kunnen vrijkomen. Daarom werden direct alle hulpdiensten ingeschakeld.

De omgeving rondom het pand werd door de politie ruim afgezet. Al snel werd duidelijk dat er zich geen personen in het pand bevonden. De brandweer heeft drie tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Na ongeveer een uur, omstreeks 21.30 uur, kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest met nablussen.

Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse om te onderzoeken of er daadwerkelijk asbest was vrijgekomen. Al vrij snel werd geconstateerd dat de asdeeltjes alleen zijn neergeslagen tot 20 meter in het naastgelegen weiland (aan de dijkse kant). Er zijn geen asdeeltjes aangetroffen in de nabijheid van woningen. De gezondheid van omwonenden is dan ook niet in gevaar geweest. Het asbest zal zo snel mogelijk worden verwijderd. Inmiddels zijn de omwonenden door de gemeente Tiel hievan op de hoogte gebracht.

(10)

Laatst gewijzigd 28-01-2009 10:32 | © Regio Gelderland-Zuid |