Gemeente Asten Buitengebied Asten 2008

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Asten 2008

Tot en met 2 januari 2009 kon iedereen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Asten 2008 kenbaar maken bij de gemeenteraad. De komende tijd zullen deze reacties worden verwerkt om tot een definitief bestemmingsplan te komen. Het is de bedoeling dat de raad het bestemmingsplan vaststelt op 2 juni 2009.

Eind 2006 is een begin gemaakt met de actualisatie van het bestemmingsplan Buitengebied. Van 29 februari tot en met 10 april 2008 heeft het voorontwerp bestemmingsplan buitengebied ter inzage gelegen. De ontvangen reacties zijn verwerkt in een ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijzen indienen

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf vrijdag 21 november 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tot en met 2 januari 2009 kon een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad.

Groot aantal reacties

We hebben 81 reacties ontvangen. De komende tijd zullen deze reacties worden verwerkt om tot een definitief bestemmingsplan te komen. Gezien het grote aantal reacties zal het bestemmingsplan niet binnen de wettelijke termijn van 12 weken kunnen worden vastgesteld. Naar verwachting zal de gemeenteraad in haar raadsvergadering van 2 juni 2009 het bestemmingsplan vaststellen.

Procedure

Op grond van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening zal het plan, 6 weken nadat het door de gemeenteraad is vastgesteld, worden gepubliceerd en wederom gedurende ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op grond van bovenstaande planning zal het vastgestelde bestemmingsplan naar verwachting dus in juli en augustus 2009 ter inzage liggen. Diegenen die een zienswijzen hebben ingediend zullen persoonlijk een reactie ontvangen of hun zienswijze aanleiding heeft gegeven tot aanpassing van het bestemmingsplan.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel 0493-671240.