Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 januari 2009

Man aangehouden na diefstal sleutelbos

Almelo

Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op dinsdag 27 januari aangehouden, omdat hij een sleutelbos had ontvreemd.

Dinsdagmiddag 27 januari omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een diefstal op het Stationsplein in Almelo. Bleek dat een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een sleutelbos van een 45-jarige man uit Leiden had weggenomen. Dit werd gezien en de man werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zal zich moeten verantwoorden bij Justitie. (09-010282)

Bij diverse verkeerscontroles in Enschede / Haaksbergen zijn 88 processen-verbaal uitgeschreven

Enschede / Haaksbergen

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Enschede / Haaksbergen op dinsdag 28 januari 88 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Wethouder Beverstraat, Zuiderval, Haaksbergerstraat en in Haaksbergen aan de Hengelosestraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van het rode verkeerslicht (44), het niet dragen van een autogordel (8), geen geldig APK en diverse andere overtredingen. (09-010467)

Jongen verdacht van diefstal

Enschede

Een 14-jarige jongen uit Enschede werd dinsdag 27 januari aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt meerdere goederen gestolen te hebben van medeleerlingen.

Dinsdag 27 januari omstreeks 11.20 uur kreeg de politie melding van diefstal. Bleek dat een 14-jarige jongen uit Enschede tijdens gymlessen zijn klasgenoten had bestolen van GSM's, Ipods en geld. De jongen werd aangehouden en de diverse gestolen spullen werden bij hem aangetroffen. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-010219)

Man aangehouden na bezit gestolen fiets

Delden

Een 26-jarige man uit Almelo werd op woensdag 28 aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed.

24 augustus 2008 deed een 17-jarige vrouw uit Delden aangifte van diefstal van haar fiets. De politie startte een onderzoek. Woensdagmorgen 28 januari omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten een man fietsen zonder verlichting. Toen de politie de man, een 26-jarige Almeloër, liet stoppen en de fiets natrok, bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. De man is een zogenoemd veelpleger. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-107328)

Man krijgt een rode kaart, mag een jaar lang geen horeca bezoeken in Enschede

Enschede

Een 44-jarige man uit Enschede heeft op dinsdag 27 januari een rode kaart ontvangen en mag een jaar lang niet bij alle aangesloten horecagelegenheden in Enschede komen.

Op dinsdagavond 27 januari had een horecabezoeker onenigheid met een eigenaar van een café aan de Stadsgravenstraat in Enschede. De man wilde/kon zijn rekening niet gelijk betalen. Hierop werd de politie ingeschakeld. De man stuurde een bekende naar zijn huis om een bankpas op te halen. Bij terugkomst vond de man, een 44-jarige Enschedeër, het nodig de politie uit te schelden en de nodige gebaren te maken. De man werd hierop aangehouden. Tegen hem zal proces verbaal opgemaakt worden.

De 44-jarige man heeft in het kader van het collectieve horecaverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten horeca gelegenheden in Enschede voor de duur van één jaar niet naar binnen. (09-010537)

Man aangehouden na mishandeling

Almelo

Een 46-jarige man uit Almelo werd op dinsdag 27 januari aangehouden, omdat hij een 39-jarige man had mishandeld in zijn woning.

Dinsdagavond 27 januari omstreeks 19.20 uur kreeg de politie melding van een mishandeling. Bleek dat een 46-jarige man uit Almelo een 39-jarige man uit Almelo in zijn woning had mishandeld. De 39-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 46-jarige werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling. (09-010500)

Kettingbotsing op de A1, lange file

Hengelo

Bij kettingbotsing op de A1 op 27 januari ontstond een lange file.

Een 57-jarige automobilist uit Enschede moest op de A1 remmen voor het voorrijdende verkeer. Dit werd te laat opgemerkt door een 51-jarige automobilist uit Enschede. Vervolgens kon de daarachter rijdende 57-jarige automobilist uit Losser net remmen voor het ongeval voor hem, maar dit werd niet op tijd opgemerkt door een 56-jarige automobilist uit Weerselo. De daarachter rijdende 49-jarige automobiliste uit Delden raakte vervolgens weer de 56-jarige. Een ravage was tot gevolg, waarbij het overige verkeer veel hinder van ondervond.

Het verkeer op de A1 heeft flink last gehad van deze kettingbotsing. Er ontstond een file met een lengte van 7 kilometer. (09-010139)

Bij diverse verkeerscontroles in Rijssen / Wierden / Hellendoorn zijn 76 processen-verbaal uitgeschreven

Rijssen / Wierden / Nijverdal

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Rijssen / Wierden / Nijverdal op dinsdag 27 januari 76 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Nijverheidsstraat en Morsweg in Rijssen, Hexelerweg, Industrieweg en Almelosestraat in Wierden en Ninaberlaan, Dalvoordeweg in Hellendoorn.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, niet hands free bellen, geen geldig APK, opgevoerde brommers, uitstekende lading en diverse andere overtredingen. (09-010437)

tel. 053-4555588


---- --