Wageningen Universiteit en Researchcentrum Prinses Margriet gecharmeerd van kalfje bij de koe
28 jan 2009

Onderdeel: Animal Sciences Group

Foto: Prinses Margriet laat zich door Zwier van der Vegte informeren over het project âFamiliekuddeâ.

âEcht Overijsselâ, âFamilieKuddeâ, âNatureluurâ en âRUUDâ, de ridderzuringrobot, waren afgelopen week de eyecatchers in de Wageningen UR-stand op de biologische vakbeurs Biovak 2009 in Zwolle. Ook de biologische praktijkcentra Aver Heino en Raalte waren present. Na de opening door HKH Prinses Margriet, maakte deze een rondgang langs de vele stands. In haar kielzog een legertje bestuurders, beveiligers, journalisten en fotograven. Aan het eind van de rondgang bezocht ze ook het ASG-project âFamilieKuddeâ. Prinses Margriet was duidelijk gecharmeerd van het âkalfje bij de koeâ en van de innovatieve wijze waarop Wageningen UR dierenwelzijn in de praktijk een plek geeft.
Bij de bezoekers viel de Natureluur op door zijn omvang. Velen herkenden de mobiele melkrobot uit de krant. De reacties varieerden van âdat wordt nooit watâ, tot âals die praktijkklaar is ga ik er één kopenâ.De nadruk van onze boodschap lag op het samenwerken aan innovaties in de keten. Om die reden stonden VechtdalProducten (Echt Overijssel!), Biologisch goed van eigen Erf en CZ Rouveen samen met Wageningen UR in een grote stand.
Al met al was het voor Wageningen UR een succesvolle beurs met veel nieuwe contacten en geïnteresseerde aspirant deelnemers aan onze projecten.Â

Contact
Zwier van der Vegte
Tel. 0320 - 293 367