Gemeente Beek


Beek start deelname Participatiehuis

Beek, 27 januari 2009

Vrijdag jl. zijn, vanuit de gemeente Beek, de eerste twee deelnemers aangemeld bij het Participatiehuis. Het Participatiehuis is bedoeld om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om persoonlijke problemen op te lossen zodat zij zo optimaal mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Het Participatiehuis ligt aan de Odasingel 90 in Sittard en is op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen tot stand gekomen in samenwerking met de gemeenten Stein, Beek en Schinnen. Ook ander partners zijn actief in het Participatiehuis, zoals de Kredietbank Zuid Limburg, de GGD, Vixia, Partners in Welzijn et cetera.

Nadat Sittard-Geleen op 12 december 2008 de deuren heeft geopend voor deelnemers uit Sittard-Geleen, is het nu de beurt aan de overige gemeenten in de Westelijke-Mijnstreek. De gemeente Beek zal dit jaar circa 12 uitkeringsgerechtigden aanmelden als deelnemer voor een Participatie-traject. De twee eerste deelnemers zijn vandaag aangemeld.

Wethouder Van Es spreekt zijn vertrouwen uit: "Het Participatiehuis zal substantieel bijdragen aan het vergroten van de participatie van de Beekse deelnemers. Vanwege de persoonlijk begeleiding door een Participatie-coach ontstaat er een vertrouwensrelatie tussen de deelnemer en deze coach. Dat stelt de Participatie-coach optimaal in staat om de deelnemer te helpen bij, bijvoorbeeld, het oplossen van schulden, het geven van een invulling aan de dag en het oplossen van gezondheidsproblemen. Motiveren, stimuleren en samen oplossen. Dat is het motto".

Wethouder Van Es gaat er vanuit dat de coaches prima in staat zijn om het Participatiehuis samen met de deelnemers tot een succes te maken.