Achmea Groep

Nieuw pensioenproduct Avéro Achmea

28 januari 2009

Een beleggingspensioen op basis van beschikbare premies, dat is het nieuwe Premie Beheer Pensioen van Avéro Achmea. De werknemer belegt voor zijn pensioen door gebruik te maken van fondsen met afnemend beleggingsrisico naarmate de pensioendatum nadert via een zogeheten lifecycle systematiek.

Ook afwijkende beleggingskeuzes blijven mogelijk voor werknemers als de werkgever "opting out" in zijn pensioencontract aanbiedt. Het nieuwe product kent scherpe tarieven, vooral op het gebied van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en het tarief voor het nabestaandenpensioen.

De keuzes in deze pensioenregeling worden door de werkgever vastgelegd. Hierdoor zijn er geen individuele werknemerformulieren meer nodig, zodat de acceptatie en verwerking van de pensioencontracten veel sneller gaat. De procesketen is zo ingericht dat het verrichten van dubbele werkzaamheden zoveel mogelijk is beperkt. Voor het intermediair wordt er door deze manier van administreren veel werk uit handen genomen. Keuzes worden in principe door de werkgever gemaakt en kunnen door het intermediair digitaal worden doorgegeven, wat leidt tot een forse tijdsbesparing voor het intermediair zodat deze zich volledig kan richten op haar adviestaak.

Voor werknemers die kiezen voor het Premie Beheer Pensioen van Avéro Achmea wordt er voor de `oude dag' kapitaal opgebouwd. Op de pensioendatum kan hiervoor een pensioen worden aangekocht.

Scherpe tarieven

Het Premie Beheer Pensioen kent uiterst scherpe tarieven voor het nabestaandenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Het product heeft twee garantiefondsen, waarvan er één continu garantie biedt gedurende de opbouwfase. Het andere garantiefonds is meer gericht op garantie op de pensioendatum of bij dienstverlating (onder voorwaarden). Er is bij fiscale staffel 2 voor werknemers met partner automatisch een nabestaandenpensioen verzekerd. Bovendien is er voor iedere werknemer een wezenpensioen verzekerd.

Vanaf begin februari rolt Avéro Achmea haar nieuwe strategie van verzekerbare arbeidsvoorwaarden en het Premie Beheer Pensioen uit op een ludieke wijze naar tussenpersonen onder de noemer: `Wat maakt een bedrijf aantrekkelijk voor zijn werknemers? Een indoor skibaan of een goed pensioen? Het Avéro Achmea intermediair wordt eind januari nader geïnformeerd.