Gemeente Alphen aan den Rijn

blijkt aan te slaan

BoodschappenPlusBus blijkt aan te slaan

Steeds meer mensen maken gebruik van de BoodschappenPlusBus. De bus geeft ouderen de mogelijkheid om samen, onder begeleiding van vrijwilligers van Participe, boodschappen te doen. Daarnaast worden activiteiten georganiseerd waar men tegen een vergoeding aan kan deelnemen. Wethouder Hub van Wersch (Wmo) is blij met dit resultaat. Op deze manier kunnen we de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen en eenzaamheid tegen gaan. Omdat het project zon een succes is, geven wij de komende drie jaar in totaal 90.000 euro subsidie om de bus te kunnen laten rijden.

De BooschappenPlusBus is gestart in oktober 2007 met subsidie van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en het VSB Fonds. De doelstelling was om in een jaar tijd 120 verschillende klanten te hebben, waarvan er per week 20 gebruik maken van de bus. Inmiddels is er na een jaar een klantenbestand van 383 personen, waarvan er 95 regelmatig gebruik maken van de bus.

Met de BoodschappenPlusBus worden ouderen in staat gesteld om met hulp zelf boodschappen te doen en door de overige activiteiten ontstaan nieuwe sociale verbanden. Deelnemers ontmoeten elkaar ook buiten de activiteiten van de bus om.

De gemeente hoopt dat met het investeren in dit soort algemene voorzieningen het beroep op individuele voorzieningen zoals de hulp bij het huishouden- uiteindelijk minder wordt.

Vanuit het Programma Investeren in Mensen ondersteunt de gemeente de komende drie jaar de bus. Participe gaat in deze periode op zoek naar sponsoren om de bus ook na deze subsidieperiode financieel haalbaar te maken.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn