Postbode op groene stroom

28/01/2009 11:19

TNT Post

DEN HAAG, 28 januari 2009 - TNT Post test momenteel in Veenendaal de bezorging van post op twee elektrische scooters. De scooters rijden op groene stroom in plaats van fossiele brandstoffen. Hiermee wordt CO2-uitstoot voorkomen en is er geen uitstoot van roet- en fijnstoffen.

De test met elektrische scooters in Veenendaal is een volgende stap in het streven van het post- en expressbedrijf om de CO2-uitstoot op alle fronten drastisch te verminderen. Zo opende TNT in oktober 2008 ook al haar eerste CO2 - emissievrije bedrijfspand in Veenendaal.

Groene stroom voorkomt CO2-uitstoot

De postbodes rijden tussen de 25 en 45 kilometer per dag op de milieuvriendelijke scooters om poststukken in de omgeving te bezorgen. De elektrische voertuigen worden zo getest op het gebruiksgemak, de inzetbaarheid in het postproces, het stroomverbruik en de afstand die het voertuig kan afleggen zonder tussentijds opgeladen te worden. De proef moet uitwijzen of elektrische scooters een waardevolle toevoeging zijn aan de vervoermiddelen van TNT.

TNT Post experimenteert met elektrische scooters van verschillende leveranciers. Binnenkort worden twee elektrische scooters van een ander type ingezet in het noordoosten van Nederland.

Planet Me

TNT maakt zich sterk voor een groenere wereld. De initiatieven van het post- en expressbedrijf ter bescherming van het klimaat zijn gebundeld onder de noemer Planet Me. Een wereldwijd milieuprogramma dat zich onder andere richt op het verminderen van de CO2-uitstoot in alle operationele activiteiten. Tevens wil het programma de TNT-medewerkers ertoe stimuleren ook in hun privéleven, thuis en onderweg, hun CO2-uitstoot te verminderen

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over het derde kwartaal 2008 bedroeg 964 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.