Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 27-01-2009

Ongeval door gladheid

ZEIJERVEEN Maandagochtend is op de Ten Oeverstraat een 38-jarige automobilist uit Gieten met zijn auto van de weg geraakt. De man reed in de richting van Veenhuizen en schoot in een bocht door gladheid rechtdoor een sloot in. Door de klap sloeg de auto over de kop. De man droeg de autogordel en kon ongeschonden uit de auto komen. De automobilist werd door ambulancepersoneel nagekeken. Hij bleek geen verwondingen te hebben opgelopen. De auto moest worden afgesleept. (09-006366)

Plaatsnaambord omver gereden

GASSELTE Maandagavond heeft een 20-jarige automobilist uit Gasselternijveen een plaatsnaambord omver gereden op de Julianalaan. De man was in een bocht in een slip terecht gekomen en verloor daardoor de macht over het stuur. De automobilist was vervolgens naar huis gereden. Een getuige had een kentekenplaat bij het bord gevonden en belde de politie. De politie kon op basis van het kenteken de automobilist achterhalen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (09-006559)

Politie controleert op snelheid

RODERESCH De politie heeft maandag een aangekondigde snelheidscontrole gehouden op de N373. De politie maakte gebruik van een radarauto en controleerde 1000 weggebruikers. In totaal waren 105 automobilisten in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 kilometer per uur. De toegestane snelheid bedroeg ter plekke 60 kilometer per uur. (09-006471)

Politie vordert rijbewijzen in

EMMEN De politie heeft maandagmiddag op de N391 het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Emmen ingevorderd. De automobilist werd gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 131 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De man werd staande gehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. (09-006495)

EERSTE EXLOERMOND De politie heeft maandagavond op de Drentse Mondenweg het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Gasselternijveen ingevorderd. De automobilist werd gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 138 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De man werd staande gehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. (09-006549)

Winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft maandagavond een 20-jarige vrouw uit Assen aangehouden betreffende winkeldiefstal in een supermarkt aan het Triade. De vrouw had een aantal levensmiddelen weggenomen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. (09-006544)

Inbraak in woning

ASSEN Op maandagochtend tussen ongeveer 07.00 uur en 11.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Asserwijk. Hierbij zijn onder andere twee televisies, een computer en een laptop weggenomen. De politie verricht onderzoek naar deze inbraak en zou graag in contact willen komen met eventuele getuigen. De politie is te bereiken via 0900 88 44. (09-006508)

Politie houdt man aan

ASSEN De politie heeft maandagmiddag een 63-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden in een zwembad in Assen. De man wordt verdacht van het aanranden van een vrouw. De verdachte zou de vrouw onzedelijk hebben betast. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek. (09-006525)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280