Vereniging Milieudefensie


DSB Bank zegt medewerking Eerlijke Bankwijzer toe

De DSB Bank heeft op 28 januari, nog geen week na de lancering van de Eerlijke Bankwijzer door Milieudefensie, Oxfam Novib, Amnesty en FNV, toegezegd om in de toekomst 'volledig mee te werken aan het onderzoek naar duurzaamheidbeleid.' Milieudefensie en de andere initiatiefnemers zijn blij met de toezegging en hopen dat de bank in de kwartaalupdat e van de Bankwijzer, in april, goede resultaten zal laten zien.

DSB was de enige van de 12 onderzochte banken die geen informatie had gegeven over haar duurzaamheidbeleid ten behoeve van de Eerlijke Bankwijzer, een website waarop consumenten kunnen achterhalen hoe het zit met investeringen van hun bank in relatie tot ondermeer milieu, wapenhandel en mensenrechten. In een korte verklaring liet de bank vandaag weten dat zij 'het maatschappelijk verantwoord ondernemen, c.q. bankieren van groot belang acht.'

De initiatiefnemers hopen bij DSB op goede resultaten op het gebied van klimaatbeleid, transparantiebeleid en leenbeleid aan banken. Omdat DSB alleen in Nederland opereert voor de particuliere markt, zijn de andere thema's van maatschappelijke verantwoord ondernemen niet op de bank van toepassing.

Sinds de lancering van de Eerlijke Bankwijzer bezochten 27.000 mensen de website. Doel van de bankwijzer is om spaarders de kans te geven een bank te kiezen die het best past bij hun idealen en om banken te stimuleren om onderwerpen als milieu en mensenrechten steeds meer centraal te zetten in hun financiële beleid.

www.eerlijkebankwijzer.nl