Provincie Flevoland

Ontwerp-structuurvisie OostvaardersWold ligt zes weken ter inzage

De ontwerp-structuurvisie OostvaardersWold en de PlanMer groenblauwe zone OostvaardersWold liggen van 29 januari tot en met 11 maart voor iedereen ter inzage in het Provinciehuis, in de gemeentehuizen en bij de bibliotheken. Gedurende de zes weken van de ter inzage legging kan iedereen reageren op dit ontwerp en de PlanMer.

De realisatie van het OostvaardersWold betekent dat een grootschalig gebied van functie gaat veranderen. Een gebied van 1.820 hectare landbouwgrond wordt omgevormd tot het natuur- en recreatiegebied OostvaardersWold (ook groenblauwe zone genoemd). Hoe het
OostvaardersWold eruit gaat zien wordt duidelijk in de
ontwerp-structuurvisie.

De structuurvisie is een ruimtelijk plan dat bindend is voor de provincie. In de `ontwerp-structuurvisie groenblauwe zone OostvaardersWold' staat uitgelegd wat voor gebied het wordt in 2030: wat voor natuur komt er en in welke delen van het gebied kunnen bezoekers recreëren? Waar lopen de edelherten? Hoe is het gebied te bereiken? En wat betekent de aanleg van een nieuw natuur- en recreatiegebied voor de omliggende ruimte in Zuidelijke Flevoland?

In december heeft de stuurgroep OostvaardersWold vastgesteld dat de ontwerp-structuurvisie gereed is voor inspraak. De klankbordgroep met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties heeft zich eveneens positief uitgesproken over de ontwerp-structuurvisie. Gedeputeerde Staten hebben daarna formeel besloten dat de ontwerp-structuurvisie ter inzage kan worden gelegd. Dit geeft burgers, maatschappelijke, private en publieke partijen de kans om hun mening te geven. Ook zullen de commissie MER en de Provinciale Omgevingscommissie Flevoland (POCF) om advies worden gevraagd.

Voor en tijdens de ter inzage legging van de ontwerp-structuurvisie worden er verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd. Hierover zal in de regionale kranten worden bericht.