Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht, 28-01-2009

Gestolen bromfiets

ZEIST Op dinsdagavond 27 januari werd een bromfiets gestolen. Later werd een verdachte aangehouden.

Rond 21.35 uur kreeg de politie de melding dat vlak daarvoor op de Crosestein een bromfiets was gestolen. De politiemeldkamer gaf het merk en het kenteken aan de surveillanceautos door met het verzoek naar de scooter uit te kijken. Agenten zagen de scooter met daarop een jongen op de Roerdomplaan rijden. Bij het zien van de politie ging de jongen ervandoor, maar kwam bij het oprijden van een stoeprand ten val. Hij zette zijn vlucht te voet voort. Een agent bleef bij de scooter om te voorkomen dat mogelijk een ander ermee vandoor zou gaan.

De andere agent zette de achtervolging op de wegrennende jongen voort. Hij zag hem even later uit een steegje op de Waterhoenlaan komen. De agent wilde hem aanhouden, maar de verdachte rende weg. Daarbij pakte de agent hem nog beet, waarbij de jas van de verdachte scheurde. Doordat de agent ten val kwam, wist de verdachte te ontkomen.

Rond 23.15 uur meldde een 14-jarige jongen uit Zeist zich op het politiebureau. Hij wilde een klacht indienen omdat een agent zijn jas had kapot getrokken. De agenten herkenden hem als de 14-jarige jongen die er op de gestolen scooter vandoor was gegaan. Hij werd in het politiebureau aangehouden en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding met letsel

BUNNIK Dinsdag 27 januari is een 44-jarige fietser uit Houten gewond geraakt nadat hij was geschept door een 55-jarige automobilist uit Rhenen.

De fietser werd rond 18.30 uur geschept bij een fietsersoversteek op de Provincialenweg in Bunnik. In het ziekenhuis bleek de man een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal fiets

ZEIST Dinsdag 27 januari heeft de politie in Zeist een gestolen fiets aangetroffen en meegenomen naar het bureau.

Surveillanten zagen op de Panweg in Zeist bij het tankstation een auto staan met daarin een 35-jarige man uit Zeist en een vrouw. Naast de auto stond een fiets zonder slot. Na controle van onder andere het framenummer bleek het te gaan om een gestolen fiets. De man gaf aan de fiets gekocht te hebben op de zwarte markt. De politie gaat de zaak verder onderzoeken.