Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 28-01-2009

Tasjesroof

AMERSFOORT Een bejaarde vrouw werd op dinsdag 27 januari van haar tas beroofd.

Rond 13.00 uur fietste een 85-jarige vrouw uit Amersfoort over het Hof der Gedachten. Plotseling werd zij ingehaald door een jongen op een fiets. Hij griste haar tas uit haar fietsmand en ging er op zijn fiets in de richting van de Amerikaring vandoor. Het slachtoffer zette op haar fiets de achtervolging in, maar zij kon de vluchtende verdachte niet bijhouden en raakte hem op de Amerikaring kwijt.

Signalement

Blanke jongen van ± 17 jaar oud. Hij droeg een grijze wollen muts en hij reed op een herenfiets.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van het Hof der Gedachten hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Autodiefstal

AMERSFOORT Een 47-jarige inwoonster van Amersfoort raakte op donderdag 22 januari haar auto kwijt op het Neptunusplein toen zij onder bedreiging van een mes haar vervoermiddel moest overdragen aan een onbekende verdachte.

Het slachtoffer had net boodschappen gedaan en was in haar auto gestapt. Op het moment dat zij de auto, een blauwe Peugeot 207 (nieuw model), startte werd het portier aan de passagierskant geopend en stapte een onbekende persoon in. Hij trok een mes, bedreigde haar daarmee, en dwong haar de auto te verlaten. De verdachte reed hierna weg met de auto in de richting van de Van Randwijcklaan. Een getuige die te hulp schoot moest opzij springen om niet te worden aangereden.

Van de verdachte is een beknopt signalement bekend:


- Man, gekleed in een zwarte jas met capuchon. Onder de capuchon, die hij over zijn hoofd getrokken had, droeg hij een grijs petje. De verdachte sprake accentloos Nederlands.

De politie stelde een uitgebreid buurt- en passantenonderzoek in en de Forensische Opsporing werd ingezet. Eventuele nog onbekende getuigen wordt verzocht in contact te treden met de politie Eemland zuid, via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Gestolen fiets

AMERSFOORT Dinsdag 27 januari rond 15.30 uur is een 15-jarig meisje uit Amersfoort op een gestolen fiets aangehouden.

Agenten zagen haar rijden op de Wiekslag in Amersfoort. Het viel op dat het meisje op een nieuwe fiets reed zonder slot. De agenten hielden haar staande en na controle bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. Het meisje werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. Op het bureau verklaarde de 15-jarige dat ze de fiets had gekocht van een jongen. De politie gaat de zaak verder onderzoeken.