Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Hengeloër verdacht van bedreiging en huisvredebreuk
Publicatiedatum: 28-1-2009 12:04:21

ZEVENAAR - Een 24-jarige inwoner van het Overijsselse Hengelo is dinsdagmorgen 27 januari aangehouden bij een woning in de Zevenaarse wijk Zonnegge. De man wordt verdacht van bedreiging en huisvredebreuk.

Die morgen kwam er bij de politie een melding binnen over een man die zich toegang tot een woning had verschaft. De eigenaar en beheerder van het pand zouden hem echter te kennen hebben gegeven dat hij de woning niet meer mocht betreden. De reden hiervoor zou van zakelijke aard zijn. De Hengeloër zou de 46-jarige beheerder hebben weggeduwd en de woning zijn binnengestapt. Even later zou hij de beheerder met een soort bijltje hebben bedreigd. De politie werd ingeschakeld. Agenten gingen ter plaatse en troffen er de beheerder en de Hengeloër aan. De Overijsselaar werd aangehouden, maar zou zich daarbij hebben verzet. (09-012010)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Glazenwasser gewond

Publicatiedatum: 28-1-2009 12:03:45

LOBITH - Een 25-jarige glazenwasser uit Elten raakte dinsdagmiddag 27 januari gewond. De man was aan het werk bij een woning in Lobith. Daar zou hij buiten op de grond zijn gevallen (voor zover bekend is hij niet van een ladder gevallen). Hierna zou hij even in verwarde toestand hebben rondgelopen en met zijn hoofd een muur hebben geraakt. De Eltenaar raakte gewond aan zijn hoofd. De traumahelikopter werd ingeschakeld, maar hoefde uiteindelijk niet te komen. Ter plaatse hebben omstanders en ambulancepersoneel zich over de glazenwasser ontfermd. Vervolgens werd de man voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar.
(09-012060)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---