Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Capelle aan den IJssel

In de vergadering van 15/16 december 2008 heeft de gemeenteraad de procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Capelle aan den IJssel vastgesteld.

In de vergadering van 15/16 december 2008 heeft de gemeenteraad de procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Capelle aan den IJssel vastgesteld. Op grond van de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) en het Besluit (Bro) op de ruimtelijke ordening is de gemeenteraad verplicht om deze procedureverordening vast te stellen. De verordening bevordert en waarborgt een zorgvuldige gang van zaken bij het ontvangen, behandelen en afdoen van een aanvraag om een tegemoetkoming in planschade.

De procedureverordening komt in hoofdlijnen overeen met de bestaande procedureregeling planschadevergoeding 2006 van het college. Zo blijft het college het bevoegde gezag om een adviseur aan te wijzen en te beslissen op aanvragen om een tegemoetkoming in planschade. De wijze van afhandeling van een aanvraag en de geldende termijnen staan vermeld in de procedureverordening.

Voor het behandelen van een aanvraag blijft overigens een drempelbedrag van EUR 300,- verschuldigd. Als er een tegemoetkoming wordt uitgekeerd, vindt restitutie van dit drempelbedrag plaats.

De tekst van de procedureregeling voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Capelle aan den IJssel ligt ter inzage.