Gemeente Zevenaar


Week 5

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Maandagavond 2 februari

Zonnemaat Noord

basisscholen Carrousel en

De Wissel

LATHUM ZET VEEL PAPIER OP STRAAT
In 2008 is er bij de huishoudens in de gemeente Zevenaar 1965 ton papier ingezameld. Dat is bijna 3% meer dan in 2007. In Lathum nam de papierinzameling het sterkst toe, daar is 9% meer papier aan de straat gezet. Ook het centrum van Zevenaar, Molenwijk, Zonnemaat, Stegeslag, Ooy en Babberich kenden een meer dan gemiddelde stijging. De verwachting is dat in 2009 de magische grens van 2000 ton papier gehaald zal worden.

Tips
Om iedereen op het goede spoor te zetten nog enkele tips over wat u wel en niet bij het oud papier kan meegeven. De hoofdregel luidt: schoon en droog. Schoon wil zeggen geen voedsel- of verfresten op kranten, reclamedrukwerk of karton. Droog betekent niet doorweekt met water; een beetje regenwater kan geen kwaad.

Nooit bij het oud papier horen:
fotoafdrukken, koffiefilters, tissues, keukendoekjes, carbonpapier, behang of kartonnen pakken voor vloeibaar wasmiddel en drankverpakkingen.

Wel bij het oud papier horen:
Kranten, tijdschriften en boeken, reclamedrukwerk (zonder folie), telefoongidsen en catalogi, dozen van bijv. computers, schoenen en waspoeder, kleine doosjes van rijst, hagelslag, lampen, thee en medicijnen, schrijf- en cadeaupapier, computerprints, kopieerpapier, enveloppen (ook met venster, maar niet met bubbelfolie aan binnenkant), papiersnippers, papieren zakken en draagtassen, golfkarton en eierdozen.

VERGADERINGEN

Gemeenteraad
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de gemeenteraad op WOENSDAG 28 JANUARI 2009 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit
De openbare vergadering van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit wordt gehouden op maandag 2 februari 2009 om 13.30 uur in het gemeentehuis. De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 30 januari bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 5 februari 2009 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar