Gemeente Maassluis

Albeda en West Beweegt weten wat gezond is!

West Beweegt 3_27-1-09.jpg

Trakteren op school, kan dat ook gezond? Ja natuurlijk! Docenten van het Albeda College Maassluis lieten dit dinsdag 27 januari zien aan de leerlingen van de groepen 5 van De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool. De leerlingen gingen vervolgens zelf aan de slag en maakten heerlijke gezonde wraps, voor zichzelf én voor alle andere leerlingen van school.

De leerlingen van de groepen 5 en 6 van de beide scholen De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool, doen mee aan het gemeentelijke project West Beweegt. In het kader van dit project krijgen de leerlingen meer mogelijkheden om te bewegen en worden ze bewust gemaakt van het belang van gezonde voeding. Wekelijks krijgen de leerlingen bijvoorbeeld schoolgruiten (= groente en fruit eten) van groente- en fruithandel De Zuidvliet.

Het Albeda College Maassluis leverde, evenals vorig schooljaar, graag een bijdrage aan West Beweegt. De docenten zorgden voor de ingrediënten en de begeleiding, waardoor elke leerling een bord met mini-wraps gevuld met onder andere komkommer en tomaat kon maken, uitdelen en/of zelf opeten!

Meer informatie over het project West Beweegt staat op de website: www.maassluis.nl/sportservicepunt.