KNHS


Rotterdam gaat voor de dubbel in 2011: EK Dressuur én EK Springen 28 januari 2009
Vincent Voorn

KNHS, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en CHIO Rotterdam zien kansen voor uitbreiding samenwerking en stellen zich kandidaat voor EK Springen in 2011

Rotterdam, 28 januari 2009 Martien van den Heuvel, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, heeft vandaag Rotterdam kandidaat gesteld voor de Europese Kampioenschappen Springen in 2011.

Het samenwerkingsverband van KNHS, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en CHIO Rotterdam, dat eerder al de organisatie van de Europese Kampioenschappen Dressuur in 2011 door de internationale hippische federatie (FEI) toegewezen kreeg, ziet het als een win-win situatie voor alle partijen om in augustus 2011 aansluitend aan het EK Dressuur ook het EK Springen te organiseren.

De samenwerkende partijen zullen op 3 maart as. bij de FEI in Lausanne de kandidatuur presenteren. Kort daarna volgt de toewijzingsbeslissing van de FEI. De organisatie van het CHIO Rotterdam heeft al vele jaren bewezen hippische evenementen van topklasse in het Kralingse Bos te kunnen realiseren. De geplande nieuwbouw van de hippische accommodatie kan bijna niet beter worden ingewijd door de organisatie van twee EKs in 2011. Ook zal een EK Springen de rol van Rotterdam verder versterken als Gateway to the Games 2012; een initiatief waarmee Rotterdam sporters en sportploegen vanuit de hele wereld de gelegenheid geeft zich optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen in Londen in 2012.
De KNHS, de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het CHIO Rotterdam zullen op korte termijn een convenant ondertekenen, waarmee de intentie tot intensieve samenwerking rondom een EK springen in 2011 in Rotterdam wordt onderstreept.

Foto Vincent Voorn: www.melissen.net