Gemeente Gilze en Rijen

Alle glasbakken in de gemeente gaan onder de grond

De glascontainers die nu overal in de gemeente staan, zijn aan vervanging toe. Een goed moment om ons te bezinnen over de manier waarop we het glas willen inzamelen. En dat hebben we gedaan. De keuze is gevallen op ondergrondse containers, die we zoveel mogelijk in de nabijheid van winkels en winkelcentra plaatsen en zo goed mogelijk verspreiden over de kernen.

Met de vervanging van de oude bovengrondse containers verdwijnen de meeste glascontainers uit de woonwijken. Voortaan staan ze alleen op centrale plaatsen. Dus gaat u boodschappen halen, dan kunt u meteen ook de lege flessen weggooien. Voordeel van glascontainers geconcentreerd op een kleiner aantal locaties is voor ons, dat we het afvoeren van het glas efficiënter kunnen uitvoeren en daardoor de kosten lager uitvallen.

Waar komen ze?
Op sommige plaatsen volstaat één container, maar meestal zullen we meerdere containers bij elkaar laten aanleggen. Ze komen op de volgende plaatsen te staan:

Rijen:
Raadhuisplein hoek Schoutstraat;
Hoofdstraat ter hoogte van de C-1000;
Pieter Breugelhof nabij de Lidl;
Op het grasveld aan de Zwarte Dijk hoek Marga Klompélaan; Aan de Zaaren (in plaats van één van de afvalcontainers). De bovengrondse glascontainer op de Milieustraat blijft gehandhaafd.

Gilze:
Steenakkerplein op dezelfde plek;
Raadhuisstraat bij de EmTe;
Bij de C-1000;

Molenschot:
Op de parkeerplaats nabij Schoolstraat 5

Hulten
Op de parkeerplaats nabij de Chump, Gerardus Majellastraat.

Als het weer het toelaat, beginnen de werkzaamheden in maart 2009.