i-blocks daagt kinderen uit tot leren lezen

28/01/2009 12:28

Jegro

Jegro introduceert revolutionair educatief product tijdens NOT

Bolsward, 28 januari - Leren lezen en schrijven is momenteel in het onderwijs een hot item. In de media krijgt het onderwerp ook volop aandacht. In dit kader ontwikkelde Jegro i-blocks; 'intelligente' blokken, waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren lezen en woorden vormen.

Leren lezen en schrijven is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van kinderen, het is de basis van hun communicatieve vaardigheden en het vergroot hun wereld. Toch is bijvoorbeeld laaggeletterdheid bij volwassenen nog steeds een groot probleem in Nederland. In het onderwijs is men daarom voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de leesvaardigheid van kinderen te verbeteren.

Daarnaast is in het onderwijs de afgelopen jaren de behoefte gegroeid om leerlingen zelfstandig te laten werken en op hun eigen niveau aan te spreken.

Voor Jegro was dit de 'drive' om middels nieuwe technologie 'slim' materiaal te realiseren dat kinderen op een leuke en tastbare manier leert lezen. Het resultaat is een revolutionair en uniek product, i-blocks. Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht zal Jegro, createur van innovatieve en educatieve leermiddelen voor het onderwijs, vandaag i-blocks presenteren.

i-blocks zijn intelligente blokken, waarmee kinderen op een speelse manier woorden leren vormen en lezen. Innovatieve en onzichtbare elektronica zorgt voor gesproken terugkoppeling en inspireert kinderen om zelfstandig te werken. De interactieve oefeningen zijn opgebouwd vanuit een doordacht educatief concept en sluiten aan bij iedere leesmethode

Uniek is dat de leerlingen zichzelf kunnen controleren en op hun eigen niveau aangesproken worden. Leren lezen wordt leuk met i-blocks van Jegro!

Voor meer informatie en een demovideo zie www.jegro.com of bezoek ons tijdens de NOT in hal 11, stand A021.

Wilt u meer informatie of foto's ontvangen, neem dan contact op met Wim Joosten: 0515-572228

Jegro is een 'createur' van innovatieve educatieve concepten. Dit houdt concreet in dat wij tastbare materialen ontwikkelen die aansluiten bij de veranderende wensen vanuit het onderwijs. Onze ontwikkeldomeinen zijn lezen, rekenen, ruimtelijk inzicht en logisch redeneren. Jegro producten worden wereldwijd verkocht in 45 landen.





https://www.jegro.com