Convenant tilt gastvrijheid in zorg naar hoger plan

28/01/2009 12:40

Deli XL

Foodservice groothandel Deli XL en de Hoge Hotelschool Maastricht, faculteit Hogeschool Zuyd, sloten op woensdag 28 januari 2009 een samenwerkingsconvenant. De samenwerking is gericht op kenniscreatie, met als doel de gastvrijheid in de zorg naar een nog hoger plan te tillen.

De Hoge Hotelschool Maastricht stimuleert dit soort strategische samenwerkingen met toonaangevende marktpartijen, waardoor er continu sprake is van kennisuitwisseling en verrijking van het onderwijs-programma. De samenwerking werd op de Hoge Hotelschool Maastricht getekend door Ad Smits, directeur Hoge Hotelschool Maastricht en Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL.

Van praten naar professionalisering

"Over gastvrijheid is veel gepraat in de afgelopen jaren, door brancheverenigingen, cliëntenraden en ook door ons", zo geeft Vincent Bos, directeur Institutioneel bij Deli XL aan. "Met dit convenant willen we zelf instellingen hulp bieden om innovatief en succesvol met het thema aan de slag te gaan. Deze samenwerking gaat onze klanten helpen om gastvrijheidstrajecten beter te kwantificeren en vervolgens succesvoller te implementeren."

Concrete projecten

De Hoge Hotelschool Maastricht en Deli XL gaan een structurele en langdurige samenwerking aan, waarbij concrete projecten uitgevoerd worden. Zo zullen studenten van de hotelschool door afstudeerstages en projectgroepen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van gastvrijheidsconcepten. Piet Hendrikx, projectmanager Hoge Hotelschool Maastricht: "Binnenkort start bijvoorbeeld een afstudeerprojectgroep met een onderzoek over 'het ideale zorgrestaurant'. Het eindresultaat zal klanten van Deli XL, die hun gastvrijheidsconcept willen vernieuwen, veel inzicht verschaffen." Onze jarenlange ervaring in de horeca en foodservice zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van gastvrijheidsconcepten in de zorg.

Hoge verwachtingen

Naast afstudeerstages en projectgroepen zijn ook gastcolleges, bedrijfspresentaties, trainingen en consultancy onderdeel van de overeenkomst. Piet Hendrikx: "Ik verwacht veel van deze samenwerking. Wij kunnen zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Advies & Organisatie van Deli XL, terwijl Deli XL ons goed kan helpen om praktijkvoorbeelden en -inzichten rondom inkoop, logistiek en supply chain management te verwerken in het onderwijsprogramma."





http://www.delixl.nl




Delixl