Campagne: Vermist 8000 hartpatiënten

28/01/2009 12:49

NVVC

Woensdag 28 januari gaat de landelijke actie VERMIST: 8000 hartpatiënten, van start. In een groot aantal steden zullen posters hangen met een oproep aan mensen met een aangeboren hartafwijking. Het gaat om een groep van ongeveer 8000 mensen, tussen de 20 en 40 jaar, die niet meer onder controle zijn, maar wel een aangeboren hartafwijking hebben. Zij kunnen zich aanmelden op www.8000vermisten.nl.

Deze campagne is gestart door de NVVC (Nederlandse Vereniging voor Cardiologie) omdat uit de landelijke registratie voor patiënten met een aangeboren hartafwijking - CONCOR - is gebleken dat van de meer dan 24.000 volwassenen met een aangeboren hartafwijking er nu slechts 16.000 nog onder controle zijn.

Van 8000 mensen is niets meer bekend. Het kan zijn dat deze mensen geen klachten hebben, maar wel met een ernstige afwijking rondlopen, zonder dat te weten. Deze mensen willen we graag opsporen en met de huidige moderne cardiologische wetenschap van dienst zijn.

CONCOR registreert mensen met alle soorten aangeboren hartafwijkingen en faciliteert onderzoek naar zwangerschap, man/vrouw verschillen, toekomst en levensverwachting, en kwaliteit van leven voor deze patiënten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.8000vermisten.nl