Waterschap Regge en Dinkel


aandeelhouder bij N.V. slibverwerking Noord-Brabant

Waterschap Regge en Dinkel is aandeelhouder bij N.V. slibverwerking Noord-Brabant

Maandag 26 januari 2009 is in Kasteel Maurick te Vught het aandeelhouderschap van waterschap Regge en Dinkel in N.V. Slibverwerking Noord-Brabant (SNB) bekrachtigd. SNB verwerkt in Moerdijk het slib dat overblijft in rioolwaterzuiveringsinstallaties van waterschappen. De heer M. Lefferts, directeur van SNB, de heer L. Verheijen, president-commissaris van de Raad van Commissarissen en de heer S. Kuks, watergraaf bij waterschap Regge en Dinkel hebben tijdens de officiële bekrachtiging de aandeelhouders toegesproken.

SNB
SNB verwerkt jaarlijks meer dan 415.000 ton zuiveringsslib voor haar aandeelhouders en andere waterschappen. Voor waterschap Regge en Dinkel verwerkt SNB al sinds begin 1998 de totale productie van ongeveer 50.000 ton slib per jaar. Waterschap Regge en Dinkel is sterk gericht op samenwerking met andere partijen op het gebied van waterbeheer. Met de toetreding tot SNB als aandeelhouder verzekert waterschap Regge en Dinkel zich van continuïteit in de afvoer en verwerking van slib dat vrijkomt bij het zuiveren van afvalwater ten gunste van het Twentse watersysteem. Naast continuïteit zijn ook de lage maatschappelijke kosten, milieu en duurzaamheid belangrijke argumenten die tot het besluit hebben geleid. De verwerkingsinstallatie van SNB is één van de modernste en milieuvriendelijkste in Europa en heeft een vooraanstaande positie op het gebied van fosfaatterugwinning.

Samenwerking
Onder voorbehoud van goedkeuring van de andere aandeelhouders is waterschap Regge en Dinkel het vijfde waterschap dat aandeelhouder wordt van SNB. De waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel en Rivierenland hebben SNB in 1994 opgericht met als doel de milieuhygiënisch verantwoorde verwerking van zuiveringsslib zeker te stellen. Waterschap Regge en Dinkel is het eerste waterschap dat na oprichting van SNB toetreedt. Tot nu toe was 60% van het aangeleverde slib bij SNB afkomstig van de aandeelhouders, met de toetreding van waterschap Regge en Dinkel groeit dat percentage naar 75%. Waterschap Regge en Dinkel neemt voor ruim 14% deel in het aandelenkapitaal van SNB.