AutoCheck.nl: gratis hulp bij aanschaf of verkoop occasions

28/01/2009 13:11

Móbile

Nu de prijzen van gebruikte auto's sterk zijn gedaald als gevolg van de kredietcrisis, stelt AutoCheck.nl vanaf 28 januari alle autogegevens uit haar database vrij ter beschikking. Consumenten kunnen hierdoor gratis een twaalf pagina's tellend rapport opvragen over de auto die zij willen kopen of verkopen. De populaire en onafhankelijke website werpt zich hiermee op als een betrouwbare hulp bij de aanschaf of verkoop van gebruikte auto's.

"Wij bieden een grote hoeveelheid zeer waardevolle en volstrekt onafhankelijke informatie voor iedereen die een occasion wil kopen of de eigen auto gaat verkopen of inruilen", aldus algemeen directeur Marc Schipperheyn. "Dit is mede van belang nu onzekere economische tijden steeds meer mensen ertoe aanzet om in plaats van een nieuwe auto een occasion te kopen." De lijvige rapporten kostten voorheen 9,95 euro maar zijn nu gratis opvraagbaar. De consument stemt in ruil hiervoor ermee in om per e-mail een aantal vrijblijvende aanbiedingen te ontvangen.

Reële waardes

"Wij ontvangen via onze website dagelijks al duizenden aanvragen van bezoekers die willen weten wat de restwaarde is van hun eigen auto of wat de vraagprijs is van de gebruikte auto van hun keuze", aldus Schipperheyn. "Voor consumenten is het vaak lastig om de waarde van de eigen auto te bepalen of om na te gaan of de gevraagde aanschafprijs van een occasion reëel is. AutoCheck.nl geeft hierover uitsluitsel. Elk rapport geeft op kenteken nauwkeurig liefst twaalf pagina's informatie. Het gaat dus niet om een rapport over een hele modelserie, maar over één specifieke auto. Na het invoeren van het kenteken, kunnen de bezoekers snel over de gegevens beschikken die zij zoeken, zoals de standaarduitrusting, opties, prestaties, dag- en restwaarde, vervaldatum van de apk en de prijs die de dealer op dat moment voor de auto hanteert."

Zeer nuttige informatie

De voor iedereen te downloaden rapporten bieden een grote hoeveelheid zeer nuttige informatie. Zo is het erg interessant om een rapport van de eigen auto op te vragen, bijvoorbeeld als voorbereiding op de verkoop of inruil. Ook voor consumenten die een gebruikte auto willen aanschaffen, is het rapport een onmisbaar instrument. Zij kunnen na het invoeren van het kenteken in enkele ogenblikken nagaan of alle gegevens overeenstemmen met de werkelijkheid en of de aanschafprijs van de auto marktconform is. Ook consumenten of autobedrijven die een auto willen verkopen, hebben baat bij het rapport, door hiermee alle gegevens overzichtelijk aan potentiële kopers te kunnen overleggen.

90 procent: "prima site"

AutoCheck.nl heeft onderzocht dat 82 procent van de bezoekers van AutoCheck.nl de site raadpleegt in verband met de aan- of verkoop van een auto. Bijna negentig procent vindt de site overzichtelijk en vindt tussen de zeventien aangeboden onderwerpen, variërend van datum afgifte deel 1 tot een check van de juiste kilometerstand, meer dan voldoende relevante informatie. De bezoekers waarderen bovendien de aanvullende checklist die zij kunnen gebruiken bij de aankoop van een auto.





http://www.autocheck.nl