FNV

28-1-2009

Groen Plan vindt navolging bij CDA

CDA-Kamerlid Liesbeth Spies wil dat het kabinet 250 miljoen euro uittrekt om 1,5 miljoen woningen te isoleren (167 euro per woning). Het maakt haar niet uit of het daarbij gaat om een subsidie voor dubbel glas of om een fiscale maatregel. Spies verwijst in De Telegraaf naar het Centraal Planbureau dat had aangegeven dat investeren in energiebesparing zowel de kredietcrisis als de klimaatverandering effectief bestrijdt.

Het plan van Spies sluit ook goed aan bij het plan voor een 'Green New Deal' dat de FNV en Stichting Natuur en Milieu op 15 januari aan het kabinet presenteerden. Daarin wordt gepleit voor een veel breder investeringsplan voor duurzame energie. In dat plan wordt gemikt op isolatie van een half miljoen woningen.

Groen Plan In het Groen Plan gaat het om ca. 77 miljoen subsidie voor isolatie van particuliere woningen (EUR12,5 miljoen rentesubsidie op een reserveringsfonds van 500 miljoen, plus minimaal EUR 65 miljoen aan stimuleringspremies) en een garantstelling van een miljard euro voor corporatiewoningen.

Groen Plan levert 100 duizend banen op (met downloads)