Gemeente Leidschendam-Voorburg


Ruimen algemene graven Oosterbegraafplaats

28 januari 2009 - De gemeente is van plan om in maart 2010 een aantal algemene graven op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan in Voorburg te ruimen. De periode van tien jaar waarvoor deze graven zijn uitgegeven, is inmiddels verstreken.
Het gaat om de algemene graven vak D 39 t/m 58, vak F 46 t/m 72 en vak G 01 t/m 32. In deze vakken hebben tussen november 1996 en mei 1999 begravingen plaatsgevonden.
Bij algemene graven zijn niet altijd de belanghebbenden bekend; de gemeente kan zonder toestemming van derden deze graven ruimen. De stoffelijke resten komen daarna in een verzamelgraf op de begraafplaats.
Omdat echter regelmatig blijkt dat nabestaanden behoefte blijven houden aan een specifieke laatste rustplek voor de overledene, wil de gemeente hen graag ruimschoots de gelegenheid bieden deze wens te realiseren. Men kan kiezen voor herbegraven in een eigen graf (familiegraf) op de Oosterbegraafplaats of elders. Ook kan men de stoffelijke resten alsnog laten cremeren.
De vooraankondiging van de ruiming is ook aangebracht bij de betreffende graven.

Wilt u informatie over herbegraven of de asbestemming, dan kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg, van maandag tot en met vrijdag telefonisch spreekuur tussen 09.00 en 10.00 uur, telefoon (070) 386 3472. E-mail begraafplaatsen@leidschendam-voorburg.nl