Amsterdam krijgt nieuwe concerthal, Ziggo Dome voor 15.600 bezoekers

28/01/2009 13:42

Amsterdam Music Dome Exploitatie B.V.

Ziggo verbindt naam aan muziek en entertainment

Pal naast de Amsterdam ArenA verschijnt een nieuwe concerthal, met ruimte voor 15.600 bezoekers. Begin 2011 opent de Ziggo Dome haar deuren. Dit hebben de exploitant, AMDE BV en de naamgevende business partner Ziggo vandaag bekendgemaakt. De samenwerking tussen Ziggo en de Dome is vooral gericht op het aanbieden van muziekentertainment in een comfortabele en kwalitatieve omgeving.

De programmering bestaat uit concerten van nationale en internationale artiesten, family entertainment en andere evenementen. Het aanbod is divers en geschikt voor een breed publiek. Live Nation heeft als eerste een contract getekend met Ziggo Dome, voor het organiseren van concerten van grote nationale en internationale sterren. In de Ziggo Dome worden ongeveer 100 evenementen per jaar georganiseerd. Het verwachte jaarlijkse bezoekersaantal is 1,2 miljoen.

Commercieel directeur van exploitant AMDE BV, Danny Damman: "Bezoekers van een concert komen natuurlijk in de eerste plaats voor de artiest, maar de locatie speelt wel degelijk een belangrijke rol. De filosofie van de Ziggo Dome is om de ontmoeting tussen idool en fan onvergetelijk te maken. Alles draait om live muziek, gemak en kwaliteit. Gemak zit 'm vooral in bereikbaarheid en parkeermogelijkheden, maar ook in bestellen, betalen en verkrijgen van consumpties.

Kwaliteit bieden we vooral met de akoestiek, het comfort, de zichtlijnen en de medewerkers." Alles moet in het teken staan van het optimaal faciliteren van de fans en hun idolen.

Initiatiefnemer Black Box Real Estate BV is verantwoordelijk voor de bouw van de Ziggo Dome. CEO Erik Molenaar: "Bij de bouw van deze concertzaal staan kwaliteit en comfort centraal. Het programma van eisen is volledig afgestemd op perfecte akoestiek en maximaal zicht op het podium. Daarnaast is er rekening gehouden met snelle en efficiënte productiemogelijkheden."

Het ontwerp van de Ziggo Dome is in handen van Benthem Crouwel Architekten bna.

De Ziggo Dome wordt een strak vormgegeven zwart gebouw van vier verdiepingen. Boven de zaalvloer komen twee ringen met tribunes. Op deze zittribunes kunnen respectievelijk 4030 en 4470 fans plaats nemen. Ook komt er een apart gedeelte, speciaal ingericht voor clubmembers en genodigden. In totaal zullen hier 800 member seats worden gerealiseerd.

De buitenzijde wordt geheel voorzien van LED verlichting. De hal komt in Amsterdam Zuid-Oost naast het kruispunt Holterbergweg en Burgemeester Stramanweg, tussen de hoofdentree van de Amsterdam ArenA en Villa ArenA.

Samenwerking

Commercieel directeur van exploitant AMDE BV, Danny Damman : Wij zijn enorm verheugd met de keuze van Ziggo om met ons een dergelijk partnership aan te gaan. Het partnership met Ziggo is uniek in zijn soort, mede door de nieuwe producten en concepten die we samen gaan ontwikkelen. Ziggo voegt straks daadwerkelijk iets toe aan de Dome.

"Het businesspartnership gaat verder dan alleen het verbinden van onze naam", zegt Marcel Nijhoff, commercieel directeur van Ziggo. "Doel van de nieuwe samenwerking is steeds de nieuwste digitale mogelijkheden te verbinden aan een van de belangrijkste pijlers uit de entertainmentindustrie: live muziek. Wij willen onze toegevoegde waarde laten zien, voor, tijdens en na ieder evenement. De kernwaarden van de Ziggo Dome komen volledig overeen met onze kernwaarden. Bovendien geeft de Ziggo Dome ons de mogelijkheid onze klanten en relaties persoonlijk te ontmoeten.".

Nijhoff stelt verder dat de Ziggo Dome een centrale rol gaat spelen in de marketing en communicatie van Ziggo.






Noot voor de redactie:

(