Gemeente Bussum

Uitstel Ruimtelijke Kwaliteitsprijs Bussum tot 2010

Elke twee jaar wordt in Bussum de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs uitgereikt. Zowel bouwplannen als plannen voor inrichting van de openbare ruimte kunnen voor deze Ruimtelijke Kwaliteitsprijs in aanmerking komen. Het doel van de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs is enerzijds het bevorderen van de kwaliteit van de gebouwde omgeving plus de openbare ruimte in Bussum en anderzijds het stimuleren van de betrokkenheid van inwoners en organisaties van Bussum bij de kwaliteit van de omgeving. In 2003, 2005 en 2007 vonden de verkiezingen plaats en zijn er projecten met een prijs beloond.

Publicatie 15 bouwprojecten.

In 2008 is het 15-jarig bestaan van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit gevierd met de uitgave van het boekje `Vijftien jaar Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Bussum'. Hierin worden vijftien locale bouwprojecten behandeld. Omdat de ruimtelijke kwaliteit in Bussum met de deze publicatie en de viering eromheen volop aandacht heeft gekregen is er in overleg met de initiatiefnemer van de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs Hans Zonneveld besloten om de prijsuitreiking van 2009 te verplaatsen naar 2010.

Aanvraag prijs

De vooraankondiging van de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs 2010 wordt in het najaar van 2009 in de gemeentepagina van de Bussumsekrant gepubliceerd. Na de publicatie kunnen de aanvragen voor de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs worden ingediend door elke inwoner van Bussum en door de ambtelijke secretaris van de jury, een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Inrichting van de Gemeente Bussum.