Gemeente Bussum

Werkbezoeken college van Burgemeester en Wethouders

In 2008 is het college gestart met het brengen van werkbezoeken aan organisaties, bedrijven en instellingen in de gemeente. Het werkbezoek is voor het college een inspirerende methode om van elkaar te leren. De werkwijze van een andere organisatie kan op een praktische manier verbeteringen in het eigen werk stimuleren. Verder wil het college de kennismaking vernieuwen en ophalen wat er bij een andere organisatie leeft. In totaal staan er in 2009 15 werkbezoeken op het programma. Op 13 januari vond de eerste uit deze reeks plaats bij BK Bouw en het naast dit bedrijf gelegen Opleidingsbedrijf Bouw Gooi- en Vechtstreek.

BK Bouw Bussum

BK Bouw is een bedrijf dat al 70 jaar actief is in het Gooi. Sinds 1984 is het gevestigd in Bussum, eerst aan de Brediusweg, nu al weer bijna 8 jaar aan de Slochterenlaan. Op deze locatie werd het college door de leiding van het bedrijf verwelkomd met koffie en gebak. Van feestelijkheid is bij vele bouwbedrijven in deze economisch mindere periode geen sprake, maar bij BK Bouw gaat men met vertrouwen aan de slag in 2009. De verscheidenheid aan activiteiten maakt dat ook dit jaar goede bedrijfsresultaten worden verwacht. Naast nieuwbouw is BK Bouw namelijk ook actief op het gebied van onderhoud, renovatie en zelfs restauratie.

Praktijkschool

Na een rondleiding en een prettig rondetafelgesprek zijn de Burgemeester en Wethouders naar `de buren' gewandeld. De praktijkschool staat namelijk pal naast het bedrijfspand, aan de westkant van het station Naarden-Bussum, op de Parallelweg 1. Op deze plek wordt de opleiding verzorgd voor zo'n 140 leerlingen. De nadruk van het traject ligt op timmeren en metselen. Over deze vaardigheden moeten de jongeren immers beschikken als zij aan de slag willen in de bouw; de praktijk waar de leerlingen vier dagen van de week middenin zitten bij hun werk op locaties in de regio. Want slechts één dag is bestemd voor school. In de grote werkhal, waar twee jongens geconcentreerd aan hun metseltoets bezig waren, eindigde het werkbezoek. Het college, verfrist door de praktijk van zowel bouw- als opleidingsbedrijf, gaat weer over tot de orde van de dag: het bouwen aan een beter Bussum!

Benieuwd naar het opleidingsbedrijf? Donderdag 29 januari houdt het tussen 13:00 en 19:00 de jaarlijkse open dag!