Gemeente Scheemda


Cultuurhistorisch Centrum Oldambt

Persbericht van het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt


---

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt verzamelt documenten, fotos en verhalen over de geschiedenis van de regio, en brengt de geschiedenis onder de aandacht. Dit doet het CHC op diverse manieren. Collecties van de overheid en particulieren worden gescand en daarna getoond op het Internet.

Er zijn lezingen, vertoningen van fotos en films in het CHC of op andere plaatsen.

Voor stamboomonderzoek naar Winschoters kunt u in het historisch leescafe van het CHC terecht. U kunt daar ook langskomen om historische studies te raadplegen of om een vraag te stellen.

Informatie over het CHC en over activiteiten kunt u vinden op de website www.historischcentrumoldambt.nl

Wilt u eigenlijk wel meer weten over uw voorouders, of over de geschiedenis van uw dorp of huis? Hebt u al eens gezocht, maar weet u niet of u op de goede weg bent? Archiefmedewerkers helpen u graag verder. De geschiedenis komt bij u in de buurt langs. Van 22 januari tot 3 april houden het CHCOldambt en de Groninger Archieven geschiedenisspreekuur in de bibliotheken in het Oldambt.

Op 22 januari zijn we van 14.00 tot 17.30 uur in Finsterwolde in de openbare bibliotheek, Hardenberg 7. Daarna bezoeken we Blijham op 5 februari van 14.00 tot 17.30. In Scheemda komen we op 18 februari. 27 Februari zitten we in Bellingwedde. Daarna bezoeken we op 12 maart Nieuweschans en op 20 maart Midwolda. We sluiten de route af in Winschoten op 3 april van 13.00 tot 20.00.


* Uw geschiedenis komt in de buurt.pdf