Politie Noord-Holland-Noord

Getuigenoproep poging beroving pizzakoerier

Alkmaar, 28-01-2009 o Op dinsdagavond 27 januari hebben twee mannen geprobeerd op de Camphuysenkade een 24-jarige pizzakoerier te overvallen. De koerier moest naar een adres wat niet meer bestond en werd al zoekende op de kruising met de Stalpertstraat door twee mannen van zijn bromfiets getrapt. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen met een voorwerp.

De mannen wilden geld. Een omwonende hoorde lawaai en ging naar buiten. Zij zag nog net de twee daders in de richting van Vondelstraat wegrennen. Er werd uiteindelijk geen buit meegenomen.

De daders zijn 17 tot 21 jaar, zijn licht getint en tussen de 1.80 en 1.85 lang. De één droeg een donkere jas, gympen en een grijze wollen sjaal. De ander droeg een donkere jas met een capuchon, die hij over zijn hoofd droeg en een petje.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u dinsdagavond op of in de omgeving van de Camphuysenkade iets verdachts gezien op of rond bovengenoemd tijdstip? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).